Speltips inför Newcastle – Burnley 31/1: 1X2-spel i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 31 January 2018

Det är inte världens enklaste sak att välja sida när Newcastle och Burnley gör upp om tre poäng i Premier League. Två lag som har otroligt svårt att vinna gör nu upp.

Spelbolagen är onekligen ense om att möjligheter att få se mål när Newcastle och Burnley gör upp i Premier League på onsdagskvällen är tämligen svaga. Det här är två offensivt ganska svaga lag, där åtminstone Burnley gjort sig kända för en defensiv approach till sina matcher.

Den inställningen har fått tydliga effekter på målproduktionen i lagets matcher, båda vad gäller deras egen och motståndarnas. 19 framåt, 21 bakåt. Det talar sitt tydliga språk. Nu möter laget alltså Newcastle på bortaplan, ett lag som bara mäktat med 22 mål framåt på 24 matcher. Inte heller det är några skrämmande siffror, varpå spelbolagen förmodligen är helt inne på rätt spår här.

Således har båda lagen lite för svårt att vinna sina matcher och ser vi till Newcastle är det stora problemet egentligen förlusterna, som redan är 13 till antalet. Därför har laget nu bara målskillnaden till sin fördel för att slippa nedflyttning. Viktiga poäng står därmed på spel.

Inget lag vill förlora

Burnley var höstens stora utropstecken och spelade en fantastisk fotboll, ofta med en defensiv inställning och en stark organisation som ledord. Nu har det dock gått lite tyngre på sistone, med fyra raka förluster och 1,5 månad sedan den senaste förlusten. Det finns helt enkelt en klar oförmåga att vinna sina matcher.

Newcastle kommer till spel utan Jesus Gamez samt Floran Lejeune. Aleksander Mitrovic och Kenedy är osäkra till spel. Om vi ser till Burnleys tapp är de tyngre och fler. Robbie Brady, Jonathan Walters, Dean Marney och Chris Wood kommer inte till spel. Stephen Ward, Tom Heaton, James Tarkowski och Steven Defour är tveksamma. Tungt värre.

Här tror vi på tätt och jämnt med liten fördel för hemmalaget, tack vare gästernas risiga form och många avbräck. Å andra sidan är Burnley starka just i sådana lägen.

X (oavgjort) synas till 3,25 gånger krämen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

 

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 250 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 31/1

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: