11 september 2018 Bosnien Österrike speltips Uefa nations league

Speltips inför Nordirland – Bosnien 8/9: Fel favorit

Hemma-/bortafaktorn talar starkt till Nordirlands fördel när de premiärspelar mot Bosnien i UEFA Nations League. Har vi helt enkelt fel oddsfavorit här? Absolut!

Annons:

Med alltid lika uppoffrande arbete, en kollektiv och defensiv styrka håller Nordirland faktiskt på att bli ett – litet – namn på fotbollsscenen. De kom till åttondelsfinalen i EM 2016 och föll på målsnöret i jakten på en VM-biljett; en knapp 0-1-förlust i playoffet mot Schweiz. Gruppspelet dessförinnan hade de blivit tvåa i, bakom Tyskland och före nationer som Tjeckien samt Norge.

Att man svetsat samman så väl och spelarna blivit så starka ihop är extra imponerande när de stora stjärnorna saknas. En herrans massa av spelarna som hittas i den engelska andradivisionen, klassiska Championship.

Hos Bosnien finns en del spelare som sticker ut, som Juventus Miralem Pjanic och Romas Edin Dzeko. Trots detta har de inte nått dit de velat och missade exempelvis sommarens världsmästerskap efter att ha hamnat bakom Belgien samt Grekland i kvalspelet. Att inte ens bli tvåa där – ett praktfiasko.

Blir Nations League ett nytt fiasko eller en succé för bosnierna? Tillsammans med just Nordirland samt Österrike ska de slåss om en plats som tar dem vidare i turneringen. Ganska öppet race ändå.

Nordirland hemmastarka

Spelare för spelare? Fördel Bosnien, såklart. Det ska vi inte sopa under mattan med. Odiskutabla fakta.

Men kollektivt står Nordirland oerhört starka, defensiven är svår att få hål på och på hemmaplan är de extremt svåra att handskas med. Inte ska väl Bosnien räknas som favoriter i det här enskilda mötet?

Ser vi till Nordirland har deras enda hemmaförluster, sedan slutet av 2013, kommit mot Kroatien, Schweiz och Tyskland vid dubbla tillfällen. 19 matcher är avverkade sedan dess. Det understryker hur svåra de det facto är att handskas med…

Oddssättarna menar att Bosnien ska vara knappa favoriter. Vi att Nordirland ska vara dito. Därför är valet av sida enkelt…

Nordirland spelas med +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid kryss – till 2,04x hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% extra upp till 500 kronor bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Nordirland +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,04 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:00, lördag 8/9
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.