Speltips inför Nordsjälland – AIK 26/7: Målspelet – en no-brainer

Spelbloggare Publicerat: 26 July 2018

Målspelet – en no-brainer? Visst är det så! Detta när danska FC Nordsjälland tar emot den allsvenska serieledaren, AIK, på Farum Park när Europa League-slutspelet fortsätter.

Annons:

Ett nordiskt derby i jakten på Europa League-platserna. Och det är ett möte som i stort känns närmast vidöppet, även om favoritskapet ändock ska vara hos solnaiterna. Det är en åsikt som även spelbolagen, dess oddssättare och marknaden delar i stort.

AIK har klivit fram som Allsvenskans hetaste lag, den främsta favoriten i kampen om Lennart Johanssons pokal. Detta efter en suveränt utförd vår och fortsatt leverans efter omstarten. Det är till och med så pass att de inte förlorat en enda av årets 15 allsvenska matcher, medan nio vunnits och sex således slutat oavgjorda.

Nu återstår det att se om standarden kan vidarehållas när seriespelet varvas med Europakval. Det är en typ av period där allsvenska klubbar ofta får problem – på den ena eller andra fronten. Rotation, motivation och trötta ben är alla faktorer som spelar in där.

Den första kvalrundan blev en tuffare historia än vad man hade väntat, mot irländska Shamrock Rovers. Bortamötet vann man med 1-0 – och då trodde de flesta att det var avgjort – men på Friends Arena hade motståndarna de identiska siffrorna när 90 minuter var summerade. Inte fören i den fjärde minuten av förlängningen kunde pånyttfödda Nicolás Stefanelli sätta vad som blev det sista målet.

Nordsjälland, då? De blev trea i förra årets danska Superliga och har inlett den här upplagan med två raka kryss. Laget är extremt – verkligen extremt – ungt och fyllt med talang. Där kan bristen på rutin tala emot dem i ett sammanhang som detta. Ser vi till exempelvis mittfältsuppsättningen är den äldsta spelaren 22 år och i hela truppen 27.

– Det är ett ungt lag, spelskickligt. De spelar hela vägen från målvakten och fram. De spelar på konstgräs och var bra förra säsongen. Det blir tufft. De är säkert bättre än Shamrock, så vi måste höja oss mer, säger AIK-stjärnan Kristoffer Olsson till Fotbollskanalen inför matchen.

Defensiv approach från AIK

Respekt ska AIK ha för Nordsjälland – ett lag fyllt av talang, frejdighet och spelskicklighet. Över 180 minuter ska solnaiterna såklart ändå räknas som favoriter, med det snäppet vassare materialet och framförallt massvis av mer rutin.

Den del i spelet som AIK sticker ut allra mest i, ur positiv synvinkel, är defensiven. De är fruktansvärt svåra att få hål på och här väntar vi oss en defensiv approach från deras sida, för att i första hand undvika förlora och sedermera kunna sätta spiken i kistan på hemmaplan.

I och med att matchen också spelas på plast, kan vi räkna med ännu större försiktighet. Något lägre positionsspel.

Nordsjälland lär i sin tur försöka trycka på framåt, men kommer få arbeta hårt för att vaska fram de heta målchanserna och dessa kan det därför i allmänhet bli få av den här kvällen.

Under 2,75 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid exakt tre mål – smakar mumma till 1,72 gånger pengarna tillbaka hos Ohmbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Ohmbet
Spelstopp: 19:45, torsdag 26/7
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.