8 oktober 2018 Frej Jönköping Södra Speltips

Speltips inför Norrby – Frej 9/9: Nervkittlande bottenmöte

Ett nervkittlande ångest- och bottenmöte står på söndagens meny i Superettan. Lagen precis ovanför strecket, Norrby och Frej, ska mäta krafterna och vårt speltips tar ni del av här.

Annons:

Nummer 11 – Frej.
Nummer 12 – Norrby.

Och de har tre respektive en pinne ner till kvalplatserna nedåt i seriesystemet. En extremt betydelsefull match, den näst sista i veckans Superettan, som rullar på i normal takt under landslagsuppehållet. Var hamnar potten?

Gemensamt, förutom den här situationen med rådande bottenstrid, har Frej och Norrby båda en rakt nedåtpekande formkurva – och det oroar inför framtiden, de avslutande nio matcherna som ska avverkas i årets seriespel.

Mer bestämt: Norrby har inte vunnit en enda match sedan juni månad, på sju matcher. Hela fem av dessa har förlorats. För exakt blev det en pinne i bortamötet med bottenkonkurrenten och nästjumbon Landskrona BoIS. Ett litet klev framåt. Ger mersmak här?

Frej har i sin tur förlorat tre seriematcher på raken – en svit som följt upp tre raka vunna – och det oroar för all del, men å andra sidan har spelschemat varit av den tuffare modellen: Öster, Halmstad och Brage är det som stått för motstånden.

Trupprapporterna har, i skrivandets stund, inte offentliggjorts – men av det mesta att döma finns det relativt lite att ta hänsyn till. Den som vill avvakta innan placerat spel kan det, men då med risken att oddsen stökas om.

Värdet på skrällspelen

Det krävs inte mycket för att inse att oddsen är snett satta inför matchen, menar vi. Norrby har blivit alldeles för stora favoriter såhär på förhand och med tanke på att de inte vunnit på snart tre månaders tid är det svårt att förstå hur spelbolagen, dess oddssättare och marknaden resonerar.

Under den här vinstfria perioden har alltså sju matcher avverkats och pressen tilltar såklart för Norrby, som bara har pinnen ner till kvalområdet i tabellen. Lite mer andrum i Frej, om än inte mycket.

Det som är värt att anmärka med Frejs förlustsvit om tre matcher är att schemat varit tufft. Visst, det förklarar inte bort allt, men i viss mån. Dessförinnan var de i mycket gott slag och hade varit det under månaders tid. Kan studsa tillbaka här?

1,80 gånger pengarna för Frej +0,5 mål (asian handicap) hittas hos Betser – ett spel som prickar vid kryss eller bortavinst. Det måste tas.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Frej +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: 15:00, söndag 9/9
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.