Speltips inför Olympiakos – Burnley 23/8: Insatsen ska dubblas!

Spelbloggare Publicerat: 23 August 2018

Det kan vara på sin plats att placera polletterna på ett skrällspel när Olympiakos och Burnley ställs mot varandra i Europa Leagues playoff. Men i vilken form? Svaret får ni av oss…

Annons:

Här väntar en av EL-playoffets stora höjdpunkter. Grekiska storklubben Olympiakos ska försöka sätta stopp för ett historiskt Burnley, som det förvisso råder en hel del tveksamheter runt.

Burnley blev historiska när de roffade hem en av kvalplatserna mot Europa League i förra årets Premier League och ska nu försöka förvalta den här chansen så bra som de bara kan. Om än med vissa bekymmer har de passerat skotska Aberdeen samt turkiska Istanbul Basaksehir, båda efter förlängning, i kvalet.

Här väntar det sista och svåraste hindret hittills – storklubben Olympiakos, som har desto större erfarenhet av Europaspel, även på toppnivå.

Nu ska det inte förväxlas med att Olympiakos vore en världsjätte i närheten av de största pjäserna, men i alla fall en klubb som år in och år ut får mäta krafterna med resten av Europa. Förra årets äventyr landade i en Europa League-åttondelsfinal, där Besiktas blev numren för stora.

I den tredje kvalrundan städades schweiziska Luzern undan med förkrossande 7-1 över 180 minuter – i vad som också var årets första tävlingsmatcher. Stärkande besked såklart, såväl inför den här uppgiften som inför seriepremiären i helgen.

Underskatta inte Burnley!

Det kan vara så att Burnley faktiskt saknar bredden – och eventuellt spetsen – för att kunna utmana på dubbla fronter, i Premier League och Europa League. Här och nu bör de emellertid ha en stor möjlighet att faktiskt skicka ut Olympiakos.

Över 180 minuter är Burnley tveklöst överdrivna underdogs på oddsfronten. Laget är trots allt i stort likt med förra året, när de visade upp fantastiska kvalitéer i England.

Uppladdningen inför matchen hade möjligen kunnat vara bättre, det ska nämnas. Förra veckans match mot Watford slutade i en 1-3-förlust hemma på Turf Moor efter en blek insats. Men plumpar kommer, så är det…

Bakåt i banan är Burnley normalt urstarka och där kommer Olympiakos få problem, med att försöka överrumpla motståndarnas försvarsmur. 0-0-historier har det blivit flera av när Burnley varit ena halvan av matcherna de senaste veckornas tid.

Värderas in i det hela ska också att Olympiakos kanske inte helt är inne i fas ännu. Som nämnt: seriepremiären väntar i helgen och den tredje kvalrundans matcher har varit säsongens enda i tävlingssammanhang.

Vi skulle inte förvånas om Burnley ser till att undvika det här, för att sedan stå med fördelen i returen hemma.

Speltipset blir Burnley +0,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de torskar med uddamålet – till dubbla insatsen hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% extra upp till 2 000 kronor bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Burnley +0,75 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 20:00, torsdag 23/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.