20 juli 2019 Örebro SK Falkenberg Speltips

Speltips inför Örebro – Kalmar 22/5: Ställningstagandet – val av sida

Utropstecknen Örebro SK och Kalmar FF kommer båda två från förluster och hoppas hitta tillbaka på vinnarspåret. Vi tar ställning och sida!

Två smällar mot 08-motstånd i form av Hammarby och Djurgården – är det brytpunkten för årets ÖSK? Dessförinnan hade de ännu inte förlorat en enda av årets allsvenska matcher, men nämnas ska också att matcherna var varit av de svårare varianterna.

Givetvis kommer Örebro nu vilja hitta tillbaka på rätt spår, för att inte tappa fäste i tabellen och falla neråt. För närvarande innehas femteplatsen med ett facit om 16 pinnar på nio matcher. Klart bättre än vad som väntades av årets ÖSK. Mycket återstår dock…

Kalmar är även de ett stort utropstecken i Allsvenskan; hittas faktiskt platsen och pinnen ovanför just Örebro i tabellen. Funnits mycket positivt att hämta, men är det kanske så att man är lite ovanför molnen?

Även Kalmar kommer från en stark reaktion, där fyra raka vinster blev till en 1-2-förlust när ett kallt Brommapojkarna besöktes på Grimsta IP. Just det var vi på Spelbloggare inne på inför matchen, vilket presenterades i vårt speltips och plusspelet på BP – ett spel som då prickade utan problem.

Vann fjolårets båda möten

Så, vilket – om något – lag ser till att hitta tillbaka på vinnarspåret? Vi lutar åt – ÖSK!

Närkingarnas första halvlek senast mot Djurgården var mycket välutförd: motståndarna hölls borta från de hetaste av målchanser och det fanns ett par hundraprocentiga möjligheter att spräcka nollan. Dessvärre, för deras del, blev rollerna ombytta i de avslutande 45 minuterna och förlustsiffrorna skrevs alltså 0-2.

Oavsett vad – på tal om någon kris ska det inte vara. En väldigt tuff uppgift. Dessutom saknades tre av de främsta huvudpjäserna i laget: Johan Mårtensson, Kennedy Igboananike samt Brendan Hines-Ike.

Nu är de två senare nämnda av dessa tillbaka, medan Mårtensson missar två matcher till som en följd av sitt röda kort mot Hammarby.

Kalmar var oroväckande trubbiga mot Brommapojkarna och var egentligen aldrig nära att lösa ut någonting av värde från Grimsta IP. En tydlig indikator på att riktningen kan leda nedåt framöver.

Förra året vann ÖSK båda inbördes möten och har därutöver vunnit fyra raka identiska med detta. Att vägas in i det hela ska också att Kalmar inte trivs alls lika bra på plast- kontra naturgräs.

Örebro -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid oavgjort – är ett sunt spel till strax under dubbla insatsen.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kronor bonus!

Speltips:

Speltips: Örebro -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (200% upp till 1 000 kronor – Unik bonus!)
Spelstopp: 19:00, tisdag 22/5
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.