30 oktober 2018 Örgryte Varberg Speltips

Speltips inför Örgryte – AFC Eskilstuna 30/7: Galen värdering

Superettan har återstartat och nu vankas det ett toppmöte mellan Örgryte IS och AFC Eskilstuna på Gamla Ullevi. Vi tar ställning och sida inför matchen!

Annons:

En ”upplevelsematch”, som de kallar det, blir Öis startskott för hösten – ett toppmöte där man försöker locka till en större publikskara med att åskådarna på egen hand får betala valfri summa för att se matchen, beroende på vad de tycker den varit värd att se.

Men vi ställer in fokus på vad som är av betydelse: det sportsliga. Förutsättningarna. Vad som komma skall.

AFC Eskilstuna står placerade på plats fyra i Superettan och ser ut som en av de hetaste kandidaterna för allsvenskt spel – att komma tillbaka till det finrum man lämnade förra året. Trots stora spelartapp har de fått ihop det väl och det är imponerande. Kan man hålla i standarden under våren?

Ett par pinnar och platser under AFC, hittar vi Örgryte. Göteborgarna var uppe i den absoluta toppen, men tappade stilen och avslutade våren med att rada upp sex vinstfria matcher. Vad har hänt? Överpresterade man innan, eller handlade det bara om en dipp? Det återstår att se.

Intressant är att dessa parter mötte varandra precis före uppehållet, för strax under en månad sedan, och då slutade det med delad pott och mållöst.

Gästerna plusspelas

Lagen har båda varit relativt aktiva under transferperioden, men maktförhållandena ser närmast likadana ut. Ser AFC Eskilstuna som den snäppet bättre parten och därför med stora chanser till att lösa någonting av värde härifrån.

Av de 13 senaste seriematcherna har AFC endast förlorat en och de har levererat under en bra tid nu, stärker deras aktier i toppstriden och har nu bara en pinne upp till tredjeplacerade Halmstad.

Uppehållet kom vältajmat för Öis, men är problemen verkligen puff-väck nu? Som nämnt: de har spelat sex raka matcher utan att vinna. Att rivstarta med en match som denna, mot en stark toppkonkurrent, kan bli tufft…

Vi spelar AFC Eskilstuna +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen – till finfina 1,80x hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: AFC Eskilstuna +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: 19:00, måndag 30/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.