Speltips Öster Degerfors 16 april 2019

Speltips inför Öster – Norrby 9/6: Snedträff från spelbolagen

Såväl Öster som Norrby försöker undvika att dras in i den absoluta bottenstriden av Superettan och dem två emellan väntar därför lite av en nyckelmatch under lördagseftermiddagen.

Superettan rullar på som vanligt och det finns en hel del att sätta tänderna i under helgen. Vårt favoritobjekt hämtas härifrån, Myresjöhus Arena.

Det handlar om ett Öster som är precis ovanför strecket och ett Norrby precis ovanför dem – och således två klubbar som mer än gärna vill få ett poängtillskott i jakten på ett nytt kontrakt i elitfotbollens rum.

Öster hade ett mycket fint fjolår, men alltså startat det här desto sämre. Från att ha varit mycket upp och ner, blandat kompott från vecka till vecka, har de nu åkt på tre raka förluster och därmed fallit som en sten i tabellen. Snittet? På ynka pinnen per match. Senast föll de med 2-3 när nästjumbon Frej besöktes.

Att Norrby kommer vara inblandade i bottenstriden vore knappast en chock. Redan förra året var det nära att bli kval mot Division 1, men en stark slutspurt på det hela räddade kvar dem på säker mark och förhoppningen är nu även att Korosh Hatami, som klev in på tränarposten inför spelåret, åter kan få Norrby att leverera med ett tunt material.

Missen utnyttjas gladeligen

På pappret, spelare för spelare, är Öster bättre än Norrby. Det är odiskutabel fakta.

Men vi får också se det hela som det är, hela paketet: formen, de kollektiva styrkorna och allt runtomkring. Då är det svårt att värdera Öster som så klara favoriter spelbolagen och marknaden vill få dem till.

Tre raka matcher har Öster förlorat, senast alltså mot nästjumbon Frej, och pressen blir alltmer påtaglig. Av de här insatserna finns det emellertid inte mycket som pekar på att det plötsligt skulle vända.

Norrby bröt i deras tur en vinstfri svit om sex matcher senast, via en imponerande 2-0-seger över Brage. Det innebar en lyft i tabellen och bör innebära ett dito för självförtroendet och moralen.

Två bottenlag. Öster ur form. Norrby stärkta. Här står spelbolagen för en snedträff modellen värre… Det utnyttjas med glädje.

Norrby spelas med +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med uddamålet och vinst på spelet vid oavgjort eller bortavinst – till hela 1,74 gånger pengarna. Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: Norrby +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 16:00, lördag 9/6
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.