Speltips inför Österrike – Brasilien 10/6: Stor värdemätare

Spelbloggare Publicerat: 9 June 2018

Extremt formstarka Österrike blir den sista uppgiften för Brasilien innan VM-premiären mot Schweiz. Tanken är att en intensiv, men tät match väntar.

VM 2018 missades. Det snackades nästan kris. Förbundskaptenen fick därefter ta sitt pick och pack och lämna sin post.

Nu? Under Franco Foda har Österrike blomstrat! Även om det bara spelats vänskapsmatcher, kan man inte annat än att höja på hatten för tysken och hans Österrike. Fem matcher har landat i fem vinster, däribland över Uruguay, Ryssland och nu senast Tyskland.

En värdemätare är det som de ställs mot, Brasilien. Så är det. I viss mån kanske ett smålikt lag, sett till spelfilosofi, som premiärmotståndet i VM om en vecka, Schweiz. En tanke bakom valet?

Brasilien har spänt musklerna inför mästerskapet! Kvalet var en ”walk in the park”, tio pinnar ovanför närmaste konkurrent hamnade man, och därefter har det blivit vinster över Japan, Ryssland, Tyskland och senast Kroatien. Däremellan – 0-0 mot England.

Det skriker klass om detta Brasilien och de kan mycket väl ta revansch från den förra upplagan av VM, på hemmaplan. Udden framåt är sanslös, inte minst i Neymar. Bakåt släpps knappt in mål överhuvudtaget.

För brasiliansk del har den nya Manchester United-spelaren, innan dess Shakhtar Donetsk, Fred åkt på en skada under veckan. Ännu är det svårt att sia hur statusen är runt honom, men spel här blir det i alla fall inte.

Fyra raka utan insläppt mål

Precis som vi understrukit: pånyttfödda Österrike är en stor värdemätare för Brasilien. Framförallt matcherna mot Ryssland och Tyskland, båda vinster, den här samlingen visar på det. Nu spelas matchen också i Wien, på Ernst Happel Stadion.

Det jämnar ut skillnaderna som faktiskt råder på förhand, Österrikes form och fördelen av hemmaplan. Talar för en tät match.

Med andra ord väntar vi oss inte att Brasilien kommer kliva ut och köra över motståndarna, men vi ska påminnas om att brassarna har ett oerhört väloljat försvarsspel och nu är nollan hållen i fyra raka matcher, varav tre klivit under 2,5-målslinan. Under kvalet släpptes enbart 11 mål in på 18 matcher.

Sedan, med alla väntade byten, kan rytmen i matchen störas och det är en erkänd faktor av betydelse i vänskapsmatcher som denna.

Under 2,75 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid exakt tre mål – tas till 1,82x hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% upp till 2 000 kronor bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (200% upp till 2 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 16:00, söndag 10/6
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.