Sverige EM 2021

Speltips inför Österrike – Sverige 6/9: Vettig chans för de blågula hjältarna

Är formen konserverad från sommarens succé-VM? Inför kommande Nations League-spel avverkar Sverige en vänskapsmatch borta mot Österrike och från den faller ett specifikt spel ut väldigt naturligt.

Annons:

Ganska exakt två månader sedan har gått sedan Sveriges underbara VM-äventyr fick ett bryskt stopp mot England i kvartsfinalen – det bästa resultatet i ett världsmästerskap sedan 1994.

Under mästerskapet visade Sverige upp att de faktiskt kan mäta krafterna med de stora världspjäserna. Det fick vi svart på vitt när Mexiko krossades med tre mål mot noll och i åttondelsfinalen, en 1-0-vinst, mot Österrike.

Dagarna efter den här matchen påbörjas ett nytt äventyr för de blågula hjältarna, i Nations League. Väl där står Ryssland och Turkiet får motståndet i gruppspelet – en grupp som ser närmast vidöppen ut.

Det stora utropstecknet för svensk del, efter mästerskapet, är att Ola Toivonen valt att lägga landslagsdojorna på hyllan. Truppen inför torsdagens match har i övrigt fyllts på med Robin Quaison, Sam Larsson och Ken Sema.

Österrike stod för ett praktfiasko i VM-kvalet, missade mästerskapet och nu väntar efterlängtad tävlingsfotboll för deras del – också i Nations League. Där ställs de mot Bosnien samt Nordirland.

Och det verkar som att de hittat rätt under förbundskaptenen Franco Foda, som kvickt hämtades in efter kvalet. Fem raka vinster, i vänskapsmatcher ska nämnas, blev det innan ett väntat fall mot Brasilien. 0-3 på tavlan.

Tätt och jämnt

Om vi jämför spelarmaterialen rakt av, är det såklart viss fördel Österrike. Det ska vi inte sopa under mattan med.

Men kollektivt ska Sverige verkligen inte underskattas, det visar VM-succén på. Nations League kommer bli en bra värdemätare för var de står och vartåt det barkar. Spännande ska det också bli att se lite mindre ordinarie namn visa framfötterna i landslagströjan.

Här väntar en match som kommer präglas av rotation samt byten – för att hålla benen fräscha inför NL-premiären. Det ökar ovissheten i matchen, läs: skrällchansen, och som alltid i vänskapsmatcher är prestationen överordnad resultatet.

Tätt och jämnt? Det är vad vi tror. Skulle kunna sluta exakt hur som helst.

Sverige spelas med +0,5 mål (asian handicap) till 1,77 gånger pengarna hos Betser. Då får vi vinst på spelet om det skulle sluta oavgjort eller med en bortavinst.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Sverige +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: 20:45, torsdag 6/9
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.