Speltips inför Östersund – AIK 1/11: Guldnerver?

Spelbloggare Publicerat: 31 October 2018

Lennart Johanssons pokal är ytterst nära för AIK och kan bli ännu närmare i samband med torsdagens bortamöte med ett småsvajande Östersund. Från Jämtkraft Arena levererar Spelbloggare ett läckert speltips.

Annons:

En feldömd – eller? – frispark i slutsekunderna och en praktträff från Sebastian Larsson innebar 1-1 för AIK hemma mot Malmö FF senast och med det är avståndet ner till närmsta konkurrent i form av IFK Norrköping på fyra pinnhål med tre matcher kvar att spela. Guldet är nära! Känner ni pulsen?

Den stora snackisen efter matchen var Sebastian Larssons firande framför MFF-bänken i samband med målet – en situation som innebar hans andra ostskiva och han missar således den här matchen, liksom Daniel Sundgren. Plus är däremot att Enock Adu samt Tarik Elyounoussi kommer tillbaka.

Sommarens flykt av spelare från Östersund har, precis som väntat, betytt ett ordentligt kvalitetstapp och nu ser till och med topp fyra ut att vara utom räckhåll, inte minst efter de två förlusterna i nyckelmatcherna mot BK Häcken samt IFK Norrköping som de kommer från. Måstematch nu, ska man skaka liv i Europadrömmen är trean det enda som räknas – men det är klart; uppförsbacken är fortfarande brant. Oavsett utfall.

Tre raka utan vinst samt under 2,5 mål

En bortafavorit? Utan tvekan. Vi kan dock känna att AIK får axla ett oförtjänt stort favoritskap, med hänsyn till att det trots allt handlar om en tuff bortamatch, på konstgräs och att man det facto spelat tre raka kryss.

Speciellt imponerande har solnaiterna heller inte varit i de här matcherna. Senast mot Malmö FF kom de undan med blotta förskräckelsen – inte helt rättvisande utifrån hur matchen utvecklades.

Gemensamt för matcherna, som spelats mot nämnda MFF, Djurgården samt Örebro SK, är att det skapats alldeles för lite framåt. Hellre det säkra före det osäkra nu när toppkonkurrenterna ska hållas på avstånd?

Defensivt är AIK dock fortsatt urstabila och på 27 allsvenska matcher har så lite som 15 mål släppts in. Tre raka har klivit under 2,5-målslinan, liksom 6/7 senaste.

ÖFK har uppträtt lite småsvajigt på sistone och ger långtifrån det stabilaste av intryck. Trots detta lutar vi åt att det kan komma att bli på tal om en något krampaktig, tillknäppt och målsnål historia på Jämtkraft Arena, som så ofta när AIK är i farten…

1,85 gånger pengarna för underspelet på 2,5-målslinan köper vi med glädje. Polletter – in!

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% upp till 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 19:00, torsdag 1/11
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.