Speltips inför Östersund – Dalkurd 5/10: Toppen mot botten

Spelbloggare Publicerat: 5 October 2018

Jakten på Europaplatserna intensifieras för Östersund och när de tar emot nästjumbon Dalkurd på Jämtkraft Arena är det som storfavoriter. Annat kan inte påstås.

Annons:

Östersund har vänt på steken. Fyra raka förluster har blivit till tre raka vinster, varav den senaste kom i ett bortamöte med Djurgården. Topp fyra, som eventuellt kan leda till Europaspel, beroende på resultatet i nästa års Svenska Cupen, är bara två pinnar borta och topp tre fem.

Det som talar emot ÖFK är spelschemat som väntar efter den här matchen, vilken de är klara favoriter i. BK Häcken, IFK Norrköping och AIK står näst på tur. Räcker man till där? Spelartappen från sommaren, inte minst av Saman Ghoddos, har alltjämt tärt på kvaliteten i truppen.

Gällande Dalkurd är situationen extremt pressad. De är placerade som nästjumbo; har en trea upp till såväl kvalplatsen och Brommapojkarna som säker mark där Sirius finns närmast. Stundtals har spelet lovat en hel del, men i förra veckans match mot AIK var man inte ens i närheten av att räcka till. 0-4. Klasskillnad.

Innan dess kom nästjumbon från en meriterande 1-0-vinst borta över bottenkonkurrenten Trelleborg, efter att Rawez Lawan hittat nätet i de absoluta slutsekunderna. Det dröjer dock normalt alldeles för långt mellan treorna, vilket den knappa skörden om 17 pinnar på 24 matcher understryker.

Gästerna saknar nu nämnde Rawez Lawan efter att han fyllt sin varningskvot om tre ostskivor. Detta medan Rewan Amin, som åkte på en skada senast, är out för Östersund.

Fördel ÖFK

Formen är hittad och Östersunds insats mot Djurgården förra veckan lovar mycket inför den allsvenska slutspurten. Kan de till och med bli Europaspel? Utsikterna ser hyfsade ut, åtminstone för topp fyra.

Och här är en trea det enda på tapeten, stärkta av hemmaplansfördelen och mot ett mindre namnstarkt Dalkurd. Motståndarnas desperation kan vara det enda som talar emot det, men det är inte så att ÖFK är omotiverat heller för den delen.

I de, på pappret, svårare matcherna räcker Dalkurd sällan till – precis som i 0-4-förlusten mot serieledande AIK senast. Inte där pinnarna nödvändigtvis ska hämtas hem…

Oddsen på spelen till Östersunds favör är av hyfsat värde.

Spelet? Östersund -1,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de ”bara” vinner med uddamålet – till 1,87x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus om 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Östersund -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, torsdag 5/10
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.