28 juli 2018 Östersund Elfsborg Speltips

Speltips inför Östersund – Elfsborg 28/7: Öppna dörrar!

Är det inte som upplagt för målfest här? Ett pånyttfött Östersund mot ett Elfsborg som snart måste få utdelning för deras offensiva arbete på Jämtkraft Arena. Här hittar ni oddsen, allt inför matchen och ett mycket lockande speltips.

Annons:

Minns ni snacket om kris? Minns ni hur oerhört illa det rullade på? Och allt stök runtom? Bara för månader sedan stormade det rejält i Östersund. Nu – de har till och med fått viss känn på den absoluta toppstriden. Det kunde man inte se komma en bit in på våren…

När Trelleborg krossades med siffrorna 4-1 förra veckan, var det den sjunde raka matchen utan förlust – fem vunna och två oavgjorda – för ÖFK. De har nu krupit upp till femteplatsen och ska inte helt räknas bort från en potentiell titelstrid, även om det ska anmärkas att konkurrensen är stenhård och uppförsbacken hyfsat brant.

Det som imponerar mest är att Östersund kunnat hålla standarden uppe trots att de förlorat flera av de spelare som varit mest framstående: bland andra Ken Sema, Sotirios Papagiannopoulos och i veckan även Brwa Nouri. Vilka ska fylla hålen från dessa? Den här matchen saknas även Hosam Aiesh.

För Elfsborg är den värsta krisen över, men det är klart att den hemska våren satt sina spår. Bottenstriden har åtminstone lämnats – och det för gott, kan vi nästan helt slå fast – och boråsarna hoppas fortsätta klättra i den allsvenska tabellen. Gäller att rädda anseendet, helt enkelt.

Efter en bättre period har Elfsborg fått en mindre reaktion; lämnat två matcher mållösa: 0-0 mot Hammarby och 0-1 mot IFK Norrköping. Knappast resultat att skämmas över. Inte insatser heller.

Givet målspel

Gillar chanserna för mål från Jämtkraft Arena. Tror proppen kan åka ur totalt. Lite hawaii över det hela, mellan två lag som spelar optimistisk och offensivt glädjefylld fotboll. Det är också där de har deras främsta styrkor: framåt i banan.

Gällande boråsarna är det extra tydligt, med vad som är seriens i särklass minst balanserade lag i det offensiva kontra defensiva – sett till kvaliteten i spelarmaterialet och spelfilosofin. Alltid underhållande. Inte alltid lika effektivt.

Nu har Elfsborg lämnat två raka matcher mållösa, men sett till matchbilderna och antalet chanser som skapats är det helt makalöst. Man har varit förtjänta av bra mycket mer i båda matcher. När det väl lossnar, kan det mycket väl lossna rejält. Vore lite typiskt.

Östersund kommer bara trumma på. Formen är fin. Självförtroendet upphöjt i taket. På hemmaplan ska tonen sättas och då kan det hela lätt öppnas upp.

Över 2,5 mål till 1,68 gånger pengarna ser ut som ett rejält klipp såhär på förhand. Spelet tas med glädje.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% bonus upp till 500 kronor!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 28/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.