25 juli 2019 Espanyol Stjarnan Speltips

Speltips inför Rayo Vallecano – Espanyol 28/9: Val av sida

Spelbloggare tar tempen och ställning inför Primera División-matchen mellan Rayo Vallecano och Espanyol. Frågan är: vem vinner? Dessutom hittar ni oddsen och startelvorna här.

Annons:

Uppflyttade från andradivisionen är Rayo Vallecano hårt ansatta i det spanska finrummet. Bottenstriden kommer det med all säkerhet handla om. Mer än att fixa kontraktet kan inte krävas. Och just nu? De är tredjejumbo, alltså på en av de platser som leder nedåt i seriesystemet.

Men racet är allt annat än kört. Få matcher är spelade och det är alltjämt tätt i tabellen. Nu kommer Vallecano från en mycket imponerande insats när de löste 2-2 borta mot Real Sociedad. Där var det till och mer nära att landa i en trea. Fyra pinnar är facit på de fem spelade matcherna.

Espanyol har det varit mycket upp och ner från: vinster som avverkat förluster. Mer åt det positiva hållet lutar det dock när facit är tio poäng på sex matcher och bland dessa hittas bland annat en 2-0-vinst över Valencia och en knapp 0-1-torsk mot Real Madrid. Närmsta veckorna är schemat relativt tacksamt.

Truppsituationen är tacksam för båda parter. Enda avbräcket för Rayo Vallecano är på Gorka Elustondo medan Espanyol enbart har två spelare på kanske-listan, i form av Leo Baptistao och David López.

Espanyol klassen bättre

Ett ställningstagande, ja. Vem vinner? Åt vilket håll hittas spelvärdet?

Vårt svar: Espanyol. Ser dem som klart mer kompetenta och helgjutna än Rayo Vallecano. Addera fin form på det och då ska de ses som klara favoriter, bortaplan till trots.

Senast städade Espanyol av Eibar med 1-0. Oerhört lite har släppts till i matcherna och man verkar mena allvar med spelåret; här ska de jaga positioner, cementera sin plats på den övre tabellhalvan.

Samtidigt är Rayo Vallecano av tydligt bottenmaterial; kommer få slåss med näbbar och klor för kontraktet. Välsmakande kryss senast förvisso, men innan dess åkte de på en käftsmäll i 1-5-förlust hemma mot Deportivo Alavés.

1,81 gånger pengarna för att Espanyol ska vinna med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort tar vi utan att blinka.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% extra upp 1 000 kr i unik bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Espanyol +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, fredag 28/9
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.