3 augusti 2018 Derby Reading speltips Championship

Speltips inför Reading – Derby 3/8: Äntligen dags för Championship

Efter ett långt sommaruppehåll är fotbollen i det engelska seriesystemet äntligen tillbaka. Reading och Derby gör upp i en intressant match i Championship.

Annons:

Här är det äntligen dags för en riktig smällkaramell till match och nu känns det faktiskt som att fotbollen ute i Europa drar igång på allvar. Premier League är fortfarande en vecka bort, men nu står Championship åtminstone för dörren.

Som bekant är säsongen i Championship närmast evighetslång och för att hinna med att spela alla 2414 matcher krävs att dra igång tidigt. Därför sparkar Reading och Derby igång det hela med den klassiska fredagsmatchen. Det går knappt att önska sig en bättre match att öppna säsongen med.

Visst, efter att lag som Stoke City åkt ut förra säsongen finns det såklart ett par lag som vi gärna ser i Championship den här säsongen. Hur kommer de stå sig? Hur kommer lag som Leeds United, med Bielsa vid rodret, att ta sig an ambitionen att blanda sig i toppen? Och vilket lag blir årets uppstickare?

Frågorna är många inför premiären på fredagskvällen…

Ett klassiskt spel i Championship

Reading och Derby är två av lagen som mycket väl kan komma att blanda sig i toppen på allvar den här säsongen. Reading har under flera säsonger varit och nosat på platserna längst upp. Om allting prickar rätt är det ett lag som kan sticka ut i år, inte minst med nye tränaren Paul Clement.

Derby då? Jo, som bekant har legendaren Frank Lampard tagit över klubben och det gör självklart det här till någonting extra att följa. Hur kommer han att fungera som tränare? Det här är hans första riktigt tunga uppdrag och det är upp till bevis direkt.

Reading har haft det tungt under försäsongen, men har samtidigt valt at möta närmast idel tunga lag. Det gör att laget trots allt bör stå hyfsat rustade nu. Derby å sin sida har gått segrande ur merparten av sina träningsmatcher och har gott självförtroende.

Men premiärnerver, hemmaplansfördel och fotboll i Championship. Det är saker som talar för att det något bättre laget ändå inte lyckas helt.

X (oavgjort) är det klassiska spelet i Championship. Det spelas till 3,25 gånger såsen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:  21:00, fredag 3/8
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.