Speltips inför Real Betis – Barcelona 21/1: Spel från första halvlek

Spelbloggare Publicerat: 21 January 2018

Veckans sista rek hämtas från Estadio Benito Villamarín, var ett fruktansvärt formstarkt Real Betis står för värdskapet mot serieledande Barcelona. Tanken: här kommer det lämnas offensiva avtryck – redan från start.

2018 har hittills varit Real Betis år. Två matcher, två vinster och åtta mål framåt.
Matcherna specifikt:

Sevilla – Real Betis: 3-5
Real Betis – Leganés: 3-2

Smaka lite på de siffrorna. Man kan inte annat än att bli fantastiskt imponerad av Real Betis, vars spelarmaterial knappast är av det namnstarkaste materialet. Klubben har klättrat upp till niondeplatsen i Primera División och har faktiskt lite känn på Europa. Men inte ska det väl räcka ända in i kaklet?

29 matcher stannade Barcelonas förlustfria svit vid, när de föll med 0-1 borta mot Espanyol i veckans Copa del Rey. Baserat på startelvan var det inte heller en match som direkt nedprioriterades, även om det blev på tal om viss rotation. Årets Primera División är de dock fortfarande obesegrade i, 19 matcher in det hela, och titeln har de som i en liten ask.

Men hurdan blir reaktionen på förlusten? Lite omskakande kan de förstås vara, om inte chockade. Ett annat störmoment inför matchen är den radda av spelare som riskerar att missa matchen: Andrés Iniesta, Paulinho, Samuel Umtiti, Paco Alcácer och Javier Mascherano. Helt out står Philippe Coutinho samt Ousmane Dembélé.

Åtta mål på två matcher – bara framåt

Mål, mål, mål! Det tror vi på denna kväll. Och det kan bli på tal om en rivstart, är tanken. Fundamentalt för den är flera faktorer.

Det mest uppenbara: Real Betis fantastiska målform: åtta mål på två matcher! Dessutom är flera insläppta. Helt öppna dörrar och energin bär man med till den här matchen, mot serieledande och ett kanske lite skakat Barcelona.

Vi räknar med andra ord inte med ett Real Betis som helt ställer upp försvarsmuren och med näbbar och klor enbart slåss för att hålla den nolla de kommer till spel med intakt. Varför ändra på ett vinnande koncept?

Men risken att straffas är då enorm, förstås. Barcelona har offensiva kort i spelare som Leo Messi och Luis Suárez.

På mittfältet har katalanerna flera – potentiella – avbräck och det kan störa. Framförallt är det dock på de defensiva positionerna frågetecknen dykt upp. Umtiti väntas missa matchen och då kommer Thomas Vermaelen, som visats vara en säkerhetsrisk förut, kliva in mittlåset. Inte optimalt.

Fart och fläkt redan från start! Över 1,5 mål i första halvlek spelas till 1,91x hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 1,5 mål i första halvlek
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, söndag 21/1
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: