27 september 2018 Girona Real Betis Speltips

Speltips inför Real Betis – Sevilla 12/5: Skållhett derby!

Ett av Spaniens, till och med Europas, mest bitska fotbollsderbyn är de mellan Sevilla och Real Betis. Gälla som favoriter – vem ska det? Vi tror oss ha svaret!

Derby sevillano! Ett av de mest bitska, mest hårdföra och betydelsefulla av derbyn. Matcher som får en hel stad att koka och kanske till viss del även ett helt land.

Sevilla kommer från en skalp – en sådan som vi också förutspådde och fick vårt speltips rättat tack vare – mot Real Madrid när de vann med siffrorna 3-2, trots att det hela skakade till lite i slutet.

Det var den andra matchen under den nytillträdde tränaren, Joaqín Caparrós, och den andra vinsten. Faktum är att klubben var i stor kris dessförinnan, hade tio vinstfria matcher uppradade, och tack vare de här två fullpottarna har de nu fördel i kampen om sjunde- och med det den sista Europaplatsen i Primera División.

Framfarten för Sevilla vill förstås Real Betis, som redan är klara för Europaspel, sätta stopp för – att knäppa deras ärkefiender på näsan. Hur som helst: Betis har stått chockerande starkt det här spelåret – från att i fjol ha varit en bra bit nere på den undre tabellhalvan. Vem kunde tro att det skulle bli såhär bra?

Värde runt tio punkter neråt

Tveklöst ser Sevilla mer slagkraftiga ut nu, kontra för ett par veckor sedan, i samband med tränarbytet. Det talar till deras favör, vinsterna över – ett förvisso b-betonat – Real Madrid samt Real Sociedad.

Men att de skulle vara favoriter eller ens ses med fifty-fifty-chans? Det är helt missvisande.

Vi måste ändå se det hela ur nyktra ögon – och då handlar det alltså om ett Real Betis som är stärkta av hemmaplan och dessutom hittas ovanför Sevilla i tabellen. De hade därutöver 8-1-0 – alltså åtta vinster, ett kryss och noll förluster – innan 0-2-fallet mot Athletic Bilbao senast. Formen, ej i fara?

Det har varit klar fördel för Sevilla i inbördes matcherna de senaste åren, vilket dock är rimligt med tanke på att styrkeförhållandena varit helt annorlunda. Årets omvända möte vann Real Betis faktiskt med fem mål mot tre.

Real Betis +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid kryss – är en bra strax under dubbla insatsen hos Bethard. Värde hittas ner till runt 1,85.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 500 kronor att spela för, med bara 500 insatt!

Speltips:

Speltips: Real Betis +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: 200% upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 18:30, lördag 12/5
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.