Speltips inför Real Madrid – Atlético Madrid 29/9: Huvudstadsderby!

Spelbloggare Publicerat: 29 September 2018

Toppmöte och huvudstadsderby, Real Madrid mot Atlético Madrid. Det är en fruktansvärt betydelsefull match som väntar under lördagskvällen – och vi har ett mycket lovande speltips att erbjuda inför matchen.

Annons:

Snabbt har toppstriden tajtats till i Primera División, efter att Barcelona tappat i två matcher efter varandra och förlorat den senaste samt med Real Madrids bottennapp, 0-3-förlust borta mot Sevilla i veckan.

Detta innebär att i första hand Atlético Madrid kunnat komma ifatt och nu står blott två pinnar bakom de två nämnda konkurrenterna. En svans av flera klubbar finns i samma skikt, men inte ska de väl ha kapaciteten att utmana ända in i kaklet?

Real Madrid blev helt överrumplade av Sevilla på Ramón Sánchez Pizjuán under onsdagen; hamnade i 0-3-uppförsbacke under den första halvleken och där stannade också slutresultatet. Det handlade om en mardrömsmatch för vilken klubb som helst i världen, men insatsen var förstås under all kritik.

Nu har alltså Atlético Madrid kunnat knappa in och detta via två raka serievinster, klara sådana mot Getafe respektive Huesca. Addera på det vinsten i CL-premiären, mot Monaco, och jätten har vaknat till liv – med nya triumfer i sikte. Varför inte redan här, i ett skållhett huvudstadsderby?

Här saknas Isco för Real Madrid, medan Daniel Carvajal och Marcelo är stora frågetecken. Gästande Atlético har tveksamheter runt trion José Giménez, Santiago Arias samt Stefan Savic.

Vad hände senast?

Vad i helskotta hände på Rámon Sánchez Pizjuán? Real Madrid fick inte en syl i vädret och föll stenhårt. Laget har därutöver stått för en del halvdana insatser, såsom i matchen innan – i 1-0-vinsten över Espanyol.

Att komma in i ett derby som detta kanske därför inte är perfekt tajmat för Real Madrid: lite omskakat och ser vi till mötet med just Sevilla kunde den offensiva spetsen diskuteras. Är det nu saknaden av Cristiano Ronaldo blir som störst?

Atlético Madrid kommer hit med positiv känsla; tre raka vunna och en målskillnad om 7-1 i dessa och med det fått en rejäl vitamininjektion. Toppen är nu inom räckhåll här och en skräll i detta möte skulle innebära att Real passeras i tabellen.

Statistik värd att trycka på är också att Real Madrid inte vunnit ett enda av de fyra senaste inbördes mötena. Mentalt viss fördel för Atlético?

Som ni kanske förstått: här anser vi att oddsen blivit lite skeva och tar ställning för skrällspelen…

Mer bestämt: Atlético Madrid +0,5 mål (asian handicap) – spelet sitter vid kryss och bortavinst, detsamma som dubbelchansen X2 – till oddset 1,76 hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Atlético Madrid +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, lördag 29/9
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.