Speltips inför Real Madrid – Celta Vigo 12/5: Överdriven tro på mål

Spelbloggare Publicerat: 10 May 2018

Real Madrid spelar deras sista hemmamatch det här spelåret och äran att göra dem sällskap på Santiago Bernabéu får Celta Vigo. Matchen hamnar dock lite mellan stolarna och det kan tala för en mindre intensiv historia.

Det finns inte mycket kvar att spela om för varken Real Madrid eller Celta Vigo – bara enskilda platser. Den praktiska betydelsen, försvinnande liten.

Vad som skulle kunna förändras för Real Madrids del är att de lyckas peta ner Atlético Madrid, som är tre pinnar före, med sämre målskillnad, från andraplatsen. Detta med två matcher kvar att avverka, denna och Villarreal borta.

Men det som Real Madrid har i siktet är förstås en helt annan sak: Champions League-finalen mot Liverpool i slutet av månaden. Om det inte blir en titel där, som då skulle bli den fjärde på de fem senaste försöken, kan man inte annat än att summera säsongen som ett praktfiasko. Annars? Mer än acceptabel.

Någon större lycka har Celta Vigo inte haft – nere på den undre tabellhalvan, om än med chans att klättra upp till den övre. Oavsett vad har de inte fått ut i närheten av de velat, när man från vissa håll till och med betraktats vara en kandidat för Europaspel.

Uppseendeväckande med Celta Vigo är hur de kan steppa upp och fälla krokben för större pjäser, men också falla som en sten mot klart enklare motstånd. Nu har de exempelvis fem matcher uppradade utan vinst, men tre av dessa har däremot landat i kryss, varav två mot Barcelona respektive Valencia.

Cristiano Ronaldo dras med en småskada som höll honom borta från spel i veckans 2-3-förlust mot Sevilla och han väntas inte bli riskerad här heller. Därutöver saknas Daniel Carvajal. Gästerna har i deras tur tre osäkra kort i Iago Aspas, Emre Mor och Nemanja Radoja.

Hög mållina

Spelbolagen verkar helt säkra på en sak här – och det är mål, mål och åter mål. Det är enkelt att förstå varför, men tar de inte det hela lite väl långt?

Runt Real Madrid är det alltid fart och fläkt: mål såväl framåt som bakåt. Här kan de dessutom spela med en avslappnad approach, vilket är ytterligare en faktor som talar för en öppen matchbild. Även Celta Vigo brukar vara inblandade i målrika historier.

Men här ställer de alltså ut mållinan på 4,0 – insatsen tillbaka vid exakt fyra baljor – med oddsen hyfsat jämnt fördelade på över- kontra underspelet. Det anser vi högt.

Som nämnt: här väntas Ronaldo stå åt sidan på nytt och Karim Benzema ta plats på bänken. Anfallsplatserna kan således Mayoral och Gareth Bale ta. Galet mycket udd som försvinner.

Även om matchens betydelse inte är överdrivet stor, väntar vi oss ett Celta Vigo som kommer försöka täppa till bakåt och backa hemåt i positionerna – med respekt för motståndarnas kvalitéer.

Under 4,0 mål (asian handicap) tas till oddset 1,85.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 4,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (200% upp till 1 000 kr bonus!)
Spelstopp: 20:45, lördag 12/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.