13 januari 2018 Real Madrid Villarreal Speltips

Speltips inför Real Madrid – Villarreal 13/1: Här blir det match!

Det kan vara på sin plats att kasta in polletterna på ett skrällspel när ett mindre imponerande Real Madrid står för värdskapet mot toppkonkurrenten Villarreal på Santiago Bernabéu.

Förra året vann de både Primera División och Champions League. Årets Real Madrid är en helt annan femma, i mindre positiv bemärkelse. Vad är det som hänt?

Man kan peka på en mängd olika faktorer. En av de största: den offensiva impotensen. Varken Cristiano Ronaldo eller Karim Benzema har varit i närheten av fjolårssäsongens standard och därtill har Gareth Bale dragits med stora skadebekymmer. Men att enbart peka ut offensiven som problemet visar förstås inte hela bilden.

Hur som helst är Real Madrid nu bara fyra i Primera División. Viss press finns underifrån och titeln är rentav en omöjlighet när Barcelona har ett försprång på 16 poäng, om än med en match mer spelad.

Villarreal har levererat mer på den nivån man kunde vänta inför spelåret; uppe vid Europaområdet, men en bra bit från den absoluta toppen. Sexa är de placerade som för närvarande, alltså en Europa League-plats, men det finns flera konkurrenter nedan som har känn på dem. Slappna av kan man inte – och målet är såklart att nå ännu högre höjder i tabellen.

Tätt att vänta

Víctor Ruiz borta som avstängd och några skador vid sidan om det. Det är klart att förutsättningarna kunde varit något bättre för Villarreal i den meningen, men kapaciteten att göra match utav den här historien finns där.

Detta mycket på grund av Real Madrids problem, som varit påtagliga redan från säsongsupptakten. Sist de var i farten, i La Liga, tappade de två poäng i bortamatchen mot Celta Vigo. 2-2 på tavlan.

Gareth Bale stod för Reals båda baljor där och han har varit en frisk fläkt sedan comebacken, men det är klart att bristen på speltid och skadorna har satt sina spår. Nu saknas också Karim Benzema, så alternativen minskar markant.

Villarreal är en tuff motståndare, oavsett hemmaplansfördel eller ej. Så lite som ett mål är insläppt på de tre senaste matcherna i Primera División och i den raden hittas bland annat 1-0-vinster borta över såväl Celta Vigo som Valencia.

Tittar vi tillbaka lite i tiden har Real Madrid bara vunnit en av de nio senaste inbördes mötena med siffror större än två måls skillnad. Det är ännu en faktor som får oss att höja på ögonbrynen för de brutala oddsen som ställs ut på huvudstadslaget.

Speltipset blir Villarreal +2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med exakt två mål – till finfina 1,89x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Villarreal +2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 16:15, lördag 13/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 79%
X: 15%
2: 9%
Över 2,5 mål: 59%
Under 2,5 mål: 45%