Speltips inför Roma – Lazio 29/9: Derby della Capitale!

Spelbloggare Publicerat: 29 September 2018

Derby della Capitale! Lördagens höjdpunkt spelas i Serie A och på Stadio Olimpico – arenan som ärkerivalerna Roma och Lazio delar. Var hamnar pinnarna, undrar vi?

Annons:

Det är ett av Europas absolut största och hetaste derbyn. Rom är en stad som andas och lever fotboll. De stora aktörerna är Roma och Lazio. En match som nästan saknar motstycke i dess storhet.

Lazio är den formstarkare parten inför det här derbyt, med fem uppradade vinster, varav fyra i Serie A och den andra i Europa League. Spelschemat har i stort förvisso varit av den mer tacksamma varianten och fyra av matcherna har plockats hem med uddamålen.

Men ja, visst är det imponerande av Lazio – att vinna fem raka matcher. Inte minst efter att årets två inledande Serie A-matcher förlorades, då mot Juventus och Napoli. Räcker man till när nivån höjs?

Mindre lycka har Roma, som dessutom har en snäppet större kravbild, haft. Mycket upp och ner i prestationer, ett försvarsspel som läckt som ett såll och där resultaten inte prickat som önskat. Efter en period om fem vinstfria matcher, med Champions League-premiären inräknad, städades dock Frosinone av med brutala 4-0 senast.

I seriespelet har Roma, förstås, halkat efter mot toppen och är exempelvis fyra pinnhål bakom Lazio. Gäller att börja leverera för att inte komma än mer på efterkälken i kampen om CL-platserna.

Diego Perotti är skadad för Roma och Kostas Manolas tveksam. Lazio saknar i sin tur Jordan Lukaku samt Stefan Radu.

Fördel Roma

I ett derby som detta är formfaktorn, de senaste matcherna, ofta lite mindre relevant. Derbyn lever sina egna liv, särskilt Derby della Capitale.

Och därför kan vi känna oss mer bekväma med att position för Roma, när Lazio varit den mer lyckosamma parten. Men det som också är att värdera in är att Lazio normalt sett, även i år, har det svårt att prestera mot toppmotstånd.

Spelare för spelare är Roma att betrakta som en klass bättre och det borde synas när tabellen ska summeras. Nu kommer de också från en 4-0-kross av Frosinone. Lättar upp något. Ger lite medvind.

Vi observerar oss för att dessa derbyn i princip alltid blir tajta historier, men där Roma ändå brukar vara starkare över tid.

Av denna anledning vill vi försäkra oss att få insatsen tillbaka om det skulle sluta oavgjort och spelar därför Roma draw no bet till 1,74 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Roma draw no bet
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 15:00, lördag 29/9
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.