Speltips inför Roma – Milan 25/2: Över dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 25 February 2018

Normalt värderar vi Roma som klassen bättre än Milan, men just för dagen finns det starka faktorer som talar för en skräll: formen inte minst. Insatsen ska mer än dubblas!

Två av Italiens största och mest anrika klubbar. Två rivaler. Och tre väldigt tunga poäng. Snacka om att vi har en höjdarmatch att se fram emot när veckan ska summeras.

Milan har vaknat till liv från de döda och det har tränaren Gennaro Gattuso, en stor profil sedan sin tid som spelare i klubben, en stor förtjänst i. Som en blixt från klar himmel har de spelat 11 raka matcher utan att torska. Bland annat är de vidare i Europa League-slutspelet, mitt i Coppa Italias semifinal och har fått känn på Europaplatserna – på nytt.

Lite sent kanske det kan anses vara att vakna till liv, men det har i alla fall betytt andrum för alla runtom och i klubben. Nu börjar de få utlopp för de kvalitéer som faktiskt finns i truppen, som städades om totalt inför spelåret.

Lite mer tveksamt är det vart Roma står. Förvisso har de kvar tredjeplatsen i Serie A, men med flera konkurrenter hack i häl och man är hyfsat illa ute i CL-slutspelet, där det i bortamötet blev en 1-2-förlust mot Shakhtar Donetsk. Den första halvleken var suveränt utförd, den andra klart sämre. Hade kunnat bli värre som matchbilden utvecklades.

Dessförinnan hade Roma tre raka vinster – mot klart sämre motstånd än Milan – och det följde upp en ren mardrömsperiod runt årsskiftet. Därför denna ovisshet.

Gästerna får tillbaka Franck Kessié samt Nikola Kalinic i truppen. Två stora plus! Kvar på skadelistan är Andrea Conti samt Marco Storari. Även Roma har två spelare i Maxime Gonalons och Rick Karsdorp skadade.

Över dubbla insatsen för dubbla tecken

För ett par månader sedan hade det inte varit alls motiverat att lämna förtroendet i Milans händer till rådande odds, men nu har mycket förändrats och vi kan inte bortse från ett spel när vi erbjuds över dubbla insatsen för att de ska undvika att förlora på Stadio Olimpico.

Milan har alltså 11 matcher efter varandra utan förlust och då har de bland annat mött Lazio vid dubbla tillfällen samt Inter, Fiorentina och Sampdoria vid ett vardera. När pressen i sin takt avtagit, har laget kunnat växa. Det är inte bara resultaten som är positiva, utan även prestationerna.

Svårare är det att få grepp om Roma. Någonting vi kan slå fast är att de inte är i toppform och den fysiska statusen kan det vara lite sisådär med från det tuffa bortamötet mot Shakhtar Donetsk i Champions League.

Delad pott?

Vi spelar i alla fall Milan med +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, fast med bättre odds – till 2,01x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Milan +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,01 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 25/2
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: