9 juli 2019 HJK HB Tornshavn Speltips

Speltips inför Rosenborg – Valur 18/7: Kniven mot strupen

Kniven är hårt mot strupen för norska Rosenborg mot isländska Valur i den första kvalrundan mot Champions League. Klarar de av att vända på 0-1-uppförsbacken? Det tror vi faktiskt, trots allt!

Annons:

Här kan vi komma att få en av CL-kvalets första stora skrällar! Valur, närmast uträknade på förhand, leder dubbelmötet när det är i dess halvtidspaus med ett mål mot noll sedan Eiour Sigurbjörnsson skickat in matchens enda mål i det första mötet så sent som i den 84:e minuten.

Var det rättvisande? Kanske inte. Men här är vi trots allt, med ett Rosenberg som riskerar att falla redan här och nu.

För Valur kommer allt handla om att hålla tätt. Vi kan räkna med att de är djupt tillbakalutade i positionerna, kämpar febrilt och försöker hålla rent i det egna straffområdet. Lyckas de? Det återstår att se.

Senast Valur kvalade mot Champions League var 2008 och då föll de med 0-3 över 180 minuter mot vitryska BATE. Numera må isländsk landslagsfotboll blomstra, vara i dess storhetstid, men de inhemska klubbarna håller fortfarande förhållandevis låg standard.

Hyfsad europeisk standard håller – eller har hållit? – i alla fall Rosenborg, som under fjolåret nådde Europa Leagues gruppspel, om än utan att komma till slutspelet. Det var en besvikelse.

Vänder på siffrorna

Ett direkt blåbär ska Valur kanske inte betraktas som. Vissa kvalitéer håller de och det visar ändå det inledande mötet av dessa två på. Men räcker det ända in i kaklet? Vi lutar åt att fallet inte blir sådant.

I slutändan får vi ändå slå fast att Rosenborg är så pass mycket bättre att de, med 0-1 i baken, bör kunna vända det här på hemmaplan.

Av rapporter att döma handlade mycket om att Rosenborg var ineffektiva i Island. Sådana plumpar händer, så enkelt är det. Offensiv spets har de, bland annat i en sådan som Nicklas Bendtner.

2-0?

Vårt speltips inför matchen blir Rosenborg -1 mål (3-vägshandikapp) – spelet sitter om de vinner med minst två baljors marginal – till fullt acceptabla 1,75 gånger insatsen hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Rosenborg -1 mål (3-vägshandikapp)
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin
Spelstopp: 19:45, onsdag 18/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.