Speltips Belenenses Vitoria Guimares 11 juni 2020

Speltips inför Rynninge – Syrianska 1/6: Jakten på elitkontraktet intensifieras

Sättet som Syrianska underpresterat i årets Norrettan är häpnadsväckande, men nu pekar i alla fall formkurvan uppåt och då har vi svårt att se Rynninge, ens på hemmaplan, klara av att stoppa deras framfart.

Mathias Ranégie, Sebastian Rajalakso, Seth Hellberg, Martin Mutumba och Dejan Garaca. Det är bara fem av de stjärnnamn som finns i Syrianska – och då snackar vi inte i Allsvenskan eller ens Superettan, utan Division 1 Norra!

Det är uppenbart att klubben, som sjunkit som en sten i seriesystemet och dragits med svåra ekonomiska bekymmer, inlett en jakt på att åter bli en del av svensk elitfotboll. Satsningen saknar – nästan – helt motstycke. Truppen är, i dessa mått mätt, helt osannolikt bra – på pappret.

Sedan gäller det att få ut detta i prestationer liksom resultat, och där har Syrianska haft större problem: 3-3-2 i resultatraden placerar dem på sjätteplatsen i serien, med ett hyfsat gap upp till topp två.

Och Rynninge, då? De är nykomlingar i serien, kom upp från Division 2, och har hittills visat prov på att de håller för den här nivån; är i mittenskiktet av tabellen, men fortfarande i riskzonen att dras in i bottenstriden.

Det kändaste namnet i Rynninge är – Kristoffer Näfver, 32, som såväl spelare som sportchef. För en herrans massa år sedan spelade han i Allsvenskan, har bland annat 62 matcher för Örebro SK, men hade också en kortare sejour i Djurgården. Annars är det en mindre namnstark trupp.

Fått upp farten

Bara två pinnar skiljer dem åt. Rynninge har hemmaplan. Ska då Syrianska vara så kraftiga favoriter? Jo, det menar vi faktiskt – och hade kunnat se dem som ännu större än så.

Anledningen är egentligen väldigt enkel: att Syrianska, spelare för spelare, är så fruktansvärt mycket bättre. De är fortfarande, trots att de hamnat lite på efterkälken, en av de främsta favoriterna till att nå Superettan, vilket de absolut bör med tanke på vilken rutin och kvalitet som finns.

Formkurvan pekar också uppåt. Sedan Zvezdan Milosevic hämtades in på tränarposten i maj månad, har det blivit två vinster och ett kryss. Senast krossades Nyköping med hela 5-2 – på bortaplan. Tyder på att det kanske håller på att lossna.

Rynninge har varit upp och ner: kommer nu från en 3-1-vinst över Team Thoren, vilket följde upp två raka uddamålstorskar. Någon toppform är det åtminstone inte på tal om.

Nu när Syrianska fått upp farten har vi svårt att se dem svika här och nu. Den raka tvåan finns att syna till 1,80 gånger pengarna och det gör vi utan att överhuvudtaget blinka.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Syrianska vinner, rak tvåa
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 19:00, fredag 1/6
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.