7 juli 2019 Egypten Sydafrika Speltips

Speltips inför Saudiarabien – Egypten 25/6: Hedern ska försvaras

En helt betydelselös match väntar mellan Saudiarabien och Egypten innan de tar deras pick och pack från Ryssland och VM 2018, men med hedern att försvara bör Mohamed Salah och hans kamrater fixa det här.

Annons:

Det här mästerskapet blev inte vad Egypten hade önskat och redan två matcher in i kalaset är det klart att det inte blir åttondelsfinal för deras del, efter den knappa premiärförlusten mot Uruguay och 1-3-ditot mot värdnationen Ryssland.

Likadant är det för Saudiarabien, om än helt väntat. Det stod redan på förhand klart att de skulle bli gruppens stora slagpåse. Kvalitéerna finns helt enkelt inte för att konkurrera på den här nivån.

Redan i premiären, mot Ryssland, blev det att åka av och när 90 minuter var summerade stor siffrorna i en brutal 0-5-förlust. Helt öppna dörrar bakåt. Även i deras mått mätt: totalt underkänt.

Klart bättre fotboll och försvarsspelet levererades dock mot Uruguay och där kom de undan med en hedervärd 0-1-förlust.

Nu inför de här nationernas sista mästerskapsmatcher för den här sommaren, vill Egypten såklart i viss mån rädda deras anseende och spela hem tre pinnar medan det primära målet för Saudiarabien skulle kunna vara att åtminstone få in en balja och därmed spräcka deras nolla.

Hos Saudiarabien kommer Taiseer Al Jassam inte kunna medverka efter att ha fått kliva ut skadad strax före halvtidsvilan i mötet med Uruguay senast. Egypten har däremot hela truppen intakt.

Gruppens tredjeplats till Egypten

Å ena sidan risken är att den här matchen förlorar all typ av intensitet, i och med att den i praktiken är betydelselös. Å andra sidan skulle det lika väl kunna öppna upp det hela när det inte finns ett knyst att förlora.

Vad som är intressant med matchen på förhand är hur oddssättarna värderar den när det raka spelet på Egypten är uppe och nosar på dubbla insatsen. Det menar vi vara alldeles för högt.

Egypten har ändå en del kvalitéer och framförallt en av världens bästa spelare i Mohamed Salah. Kommer han rätt in i det hela, lyckas skapa sig tillräckligt stora ytor, kan det bli att åka av för Saudiarabiens så bleka försvar.

Segern och gruppens tredjeplats räknar vi – nästan – kallt med att Egypten fixar. Till de nedplitade siffrorna finns det ingen anledning överhuvudtaget att tveka eller avvakta oddsrörelser.

Bethard ställer alltså ut 1,95 gånger det investerade kapitalet för den raka tvåan och det köper vi.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kronor!

Annons:

Speltips:

Speltips: Egypten vinner, rak tvåa
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 16:00, måndag 25/6
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Johan Mjällby: Speltips inför Saudiarabien – Egypten

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.