Speltips inför Schalke 04 – Lokomotiv Moskva 11/12: Dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 10 December 2018

Motivationen är den stora skillnaden när Schalke 04 och Lokomotiv Moskva möter varandra i den sista gruppspelsomgången av Champions League. Här finns det värde i flera olika typer av skrällobjekt.

Annons:

Grupp D – en sak står på spel. Endast en. Tredjeplatsen, mellan Galatasaray och just Lokomotiv Moskva. Annars är allt klappat och klart; Porto blir etta och Schalke 04 tvåa alldeles oavsett resultat under kvällen.

Ryssarna är det som för närvarande är på efterkälken, sist mer specifikt och eftersom Galatasaray har pinnen mer inspelad samt bättre inbördes statistik – trots 2-0-vinsten hemma för Lokomotiv Moskva senast – är fullpottaren det enda som räknas för matchens bortalag. Blir det en sådan skulle turkarna behöva vinna över ett Porto som varit så briljanta för att behålla dem åtråvärda tredjeplatsen.

Som bekant får treorna i Champions League-gruppspelet, spela Europa League-slutspel. Så, det är mycket i potten på Veltins-Arena – i alla fall för den ryska huvudstadsklubben. Schalke? För deras del är det mest en match som bara ska spelas av, avverkas, men den kan också ses som en chans att få en vitamininjektion till truppen efter ett par veckor kantade av sämre resultat.

För Schalke är det mycket som är ovisst – blir det på tal om rotation här, att spara på krafterna? Dessutom har minst en och upp emot åtta spelare out till matchen: Breel Embolo, Nabil Bentaleb, Mark Uth, Sascha Riether, Steven Skrzybski, Franco Di Santo, Yevhen Konoplyanka samt Guido Burgstaller.

Gästerna störs främst av att mittbacksklippan Vedran Corluka står som avstängd efter att ha fyllt sin varningskvot. Utöver det saknas skadade Nikita Medvedev och eventuellt Aleksandr Kolomeytsev och Boris Rotenberg.

Flera faktorer talar för mål

Dubbelt upp får vi för att det ska bli minst fullträffar på Veltins-Arena. Det är väl i (knapp) överkant? Undertecknad ser absolut värde i siffrorna och spelet bör kunna synas runt tio punkter nedåt.

För Schalke handlar det enbart om en match för att stärka upp självförtroendet. Med tanke på den icke-existerande praktiska betydelsen av den, räknar vi därför med att tyskarna kan tänkas släppas lös lite extra. Kör i rask takt. De kommer också från en hyfsat lovande insats, i den knappa 1-2-förlusten mot Borussia Dortmund.

Tittar vi på de senaste matcherna har det varit ett tydligt måltema; fem av de sex senaste matcherna passerat den klassiska 2,5-målslinan och i samma antal har det blivit mål åt båda håll. Tydlig statistik.

Lokomotiv Moskva måste kliva på för att vinna matchen. Det är det enda som räknas och sedan är det bara att hålla tummarna för att det ska räcka till EL-slutspelet. Men problem kan vara att vänta. Laget har varit en besvikelse i merparten av årets Champions League-fajter och de på bortaplan, mot Galatasaray samt Porto, har förlorats med siffrorna 0-3 respektive 1-4.

Ännu en faktor som talar för mål är också, som nämnt, att bortalagets mittbacksklippa Vedran Corluka inte kommer kunna medverka i matchen.

Så, dubbla insatsen för överspelet tas alltså…

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus: 200% upp till 1 000 kr!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:55, tisdag 11/12
TV:  viasatultrahd logo viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.