28 juni 2018 Senegal Colombia Speltips

Speltips inför Senegal – Colombia 28/6: Val av sida

Åttondelsfinalisterna ska koras och två nationer aktuella för att bli sådana är såväl Senegal som Colombia. Mycket tyder dock på att afrikanerna inte har vad som krävs här…

Annons:

Titulerade som Afrikas hopp i årets världsmästerskap, har Senegal positiva utsikter för att nå åttondelsfinalen i VM 2018. Hård är konkurrensen ändock och här måste man med största sannolikhet undvika förlora mot ett oerhört starkt Colombia för att sådant ska bli fallet.

Efter premiärvinsten över Polen, 2-1, hade Senegal en superchans att kliva upp på sex pinnar och då stå med ena foten i slutspelsfasen redan nu, men slarvet ställde till det mot Japan och slutsiffrorna skrevs 2-2. Knappast ett mardrömsresultat, fastän man hade hoppats på mer.

Den kanske största huvudpjäsen för Senegal är Liverpools anfallsspjut, Sadio Mané. Han var den som spräckte matchnollan mot Japan, men har annars lämnat mer att önska. Finns mer att få ut.

Colombia charmade en hel fotbollsvärld världsmästerskapet 2014 och har fortsatt ett starkt material, spelare för spelare. Potential finns att räcka en bra bit. Kvartsfinal, kanske?

Först och främst ska åttondelsfinalen överhuvudtaget nås. Situationen är lite småprekär för Colombia efter den oväntade 1-2-förlusten mot Japan i premiärmatchen, för att man sedermera steppade upp rejält och krossade Polen med siffrorna tre mål mot noll. Där visade de vilken kapacitet som finns att hämta av.

För att Colombia ska säkra en biljett till åttondelen behöver de vinna. Annars skulle ett kryss räcka om ett helt avhängt Polen förmådde att vinna över Japan.

Colombia har fått upp farten

Respekt förtjänar Senegal för deras mästerskap hittills, även om vi fick se vissa indikationer på hur det kan svaja till mot Japan. Känslan är bestämd: att de, mot ett motstånd som Colombia, inte har stabiliteten att kunna streta emot särskilt väl.

Skrällar blev det en handfull av i premiärerna av mästerskapet, däribland Colombias förlust mot Japan. Det är helt enkelt sånt som händer. Generellt är premiärmatcher ovissa, lite oftare skrällbetonade, och vissa dagar får man inte bara till det.

Och vilket sätt de kom tillbaka på, Colombia, va? Polen, som är starka, krossades med 3-0. Det hade städats om lite i startelvan inför matchen – ett succédrag såhär med facit i hand – och en av dem som imponerade mest var James Rodríguez, som bänkades mot Japan, med sina två assistpoäng. Nyckelspelare även nu, med sin stora smarthet på planen.

Enda avbräcket inför matchen är på Colombias Abel Aguilar, skadad, som förvisso bara spelat en halvtimme hittills. Betydelsen av det ska sålunda inte överdrivas.

Colombia är klart bättre än Senegal och med kniven mot strupen borde de lösa tre pinnar och med det slussas vidare i mästerskapet. Den raka tvåan spelas till 1,90 x insatsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% bonus upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Colombia vinner, rak tvåa
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, torsdag 28/6
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Johan Mjällby: Speltips inför Senegal – Colombia

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.