Speltips inför Sevilla – Getafe 16/9: Position på målmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 15 September 2018

Kvällsfotboll och veckans sista match från spanska Primera División. Det handlar om Sevilla mot Getafe på Ramón Sánchez Pizjuán, varifrån polletterna kastas in på målmarknaden.

Annons:

Landslagsuppehållet är till sin ända och nu är det tid för Sevilla och Getafe att ta klivet in i hetluften. Matchen har sin avspark 20:45 och visas i streamingtjänsten Strive. Ett utmärkt sätt att avrunda veckan på…

Var Sevilla står är svårt att sia. De har blandat en hel del i ömsom prestationer och ömsom resultat. Europa League-kvalet var en ”walk in the park” medan det blivit en vinst, ett kryss och en förlust i Primera División. Den sista kom senast, borta mot ärkerivalen Real Betis. Förlustsiffrorna där skrevs 0-1.

Oroväckande för Sevilla är att de saknar trion bestående av Sergio Escudero, Gabriel Mercado samt Maxime Gonalons. Även Ibrahim Amadou riskerar att ställas åt sidan.

Kravbilden på Getafe är förstås mindre utbredd, fastän förra året var en supersuccé. Då landade de på åttondeplatsen, faktiskt precis bakom Sevilla. Men det är klart att främsta fokus blir att överleva och att allt utöver det är en bonus. Det är en liten klubb med små resurser och därav det.

Och hittills har Getafe stått upp väl. Premiären mot Real Madrid förlorades ”bara” med 0-2 – en stark försvars- och arbetsinsats – innan Eibar kunde värjas undan med 2-0 och sist blev det mållöst mot Real Valladolid.

De enda som riskerar missa matchen, utifrån de rapporter som finns nu, är Markel Bergara samt Ignasi Miquel.

Underspelet på sin plats

Den defensiva strukturen i Getafe håller än och faktum är att så lite som två mål, båda mot Real Madrid, släppts in på de tre inledande seriematcherna. Det är där som de har deras styrkor.

Framåt, då? Där finns det mindre att hurra över. Ofta rätt uddlöst, vilket också är ett resultat av den lite mer tillbakalutade spelstilen. Såklart.

Tanken är att de kommer komma försvåra det för Sevilla att spela effektiv anfallsfotboll; dra ner på tempot och täta till ytorna. Då ska det också nämnas att Sevilla haft vissa offensiva problem på sistone. De två senaste seriematcherna har båda lämnats mållösa; 0-1 mot Real Madrid och 0-0 mot Villarreal.

Det är nästan chockerande hur bra betalt vi får för de diverse målunderspelen denna afton och mest sticker Unibet ut hakan.

Av dem får vi 1,92 gånger degen för underspelet på 2,5-målslinan och det köper vi utan minsta tvekan.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% bonus upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, söndag 16/9
TV: 
Stream:  strive logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.