9 maj 2018 Sevilla Real Madrid Speltips

Speltips inför Sevilla – Leganés 7/2: Tuff cupretur med finalplats i potten

Ett favoritskap som blivit för stort. Det tycker vi på Spelbloggare att Sevilla tilldelats i returen mot Leganés i Copa del Rey-semifinalen. Här blir det på tal om en hård kamp, är den bestämda känslan.

Fördelen inför returen har Sevilla, som var storfavoriter i detta dubbelmöte redan på förhand, efter att det inledande mötet av två slutat 1-1. Nu får de chansen att sätta spiken i kistan inför hemmapubliken på Ramón Sánchez Pizjuán.

Men att det skulle bli en ”walk in the park” för Sevilla? Det har vi svårt att se. Leganés vann exempelvis kvartsfinalen mot Real Madrid, 0-1-förlust hemma och 2-1-vinst borta, på flest bortamål och har varit ett utropstecken i den spansk toppfotbollen överhuvudtaget. Kollektivt imponerar de stort, när namnen det facto är rätt tunna.

Kvartsfinalen för Sevilla var en storskalp. De vann med 5-2 över två möten mot Atlético Madrid och visade där på stora kvalitéer.

Fast Sevilla kommer senast från ett brutalt bottennapp, en 1-5-förlust borta mot Eibar i Primera División. En rejäl käftsmäll, som följde upp fem matcher uppradade utan att ha förlorat. Snacka om en reaktion…

Är ni ute efter odds på vilken sida som tar den så åtråvärda finalplatsen i Copa del Rey? Sevilla betalar 1,23 hos Mr Green och Leganés hela 4,33 hos Betway. Oddssättarna verkar alltså rätt säkra på deras sak.

15-matchersfacit: inte förlorat med mer än uddamålet

Det är till skillnad från oss – vi är inte alls lika säkra på Sevilla här och anser att de får axla ett alldeles för stort favoritskap mot en kapabel motståndare, dessutom när formen är ett rejält frågetecken.

En 1-5-förlust, ja, det kan inte bara viftas undan. Sämsta möjliga uppladdning för Sevilla, med årets sämsta insats. Hemmaspelet har varit det som utmärkt laget de senaste åren, och är i viss mån fortfarande det, även om statistiken hemma kontra borta knappast är speciellt uppseendeväckande numera. Lätt att luras lite där.

Den kollektiva styrkan som finns i Leganés är imponerande. Trots ett mindre namnstarkt material fortsätter de skörda resultat; är säkra i Primera División och har alltså skickat ut Real Madrid ur cupen.

På tal om den där kollektiva styrkan – har Leganés släppt in minst mål, tillsammans med Real Madrid och Getafe, av alla lag under topp tre i tabellen. Matcher förloras sällan stort: av de 15 senaste har inte en enda torskats med siffror större än uddamålet.

Här ska Leganés absolut kunna sätta käppar i hjulen för Sevilla och det är tveklöst på spelen till deras favör som spelvärdet hittas.

Leganés +1,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de förlorar med uddamålet – handplockas och synas till 1,85 gånger degen. Bethard är platsen.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Leganés +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:30, tisdag 7/2
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 69%
X: 22%
2: 12%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 50%