Speltips inför Shamrock Rovers – AIK 12/7: Sömnpiller till första möte

Spelbloggare Publicerat: 11 July 2018

Det skriker knappast mål om Europa League-kvalmötet mellan irländska Shamrock Rovers och AIK. Match ett av två spelas på Tallaght Stadium i Dublin, varifrån vi vaskat fram ett lockande speltips…

Annons:

Allsvenskt serieledande AIK – förvisso med matchen mer spelad än tvåan Hammarby – kliver in i Europa League-kvalet och nu handlar det om att lyckas hålla två bollar i luften. Hantera ett tajtare spelschema.

Hit har solnaiterna nått via förra årets andraplats och med Östersund FK:s färska succé ute i Europa i minnet, har de svenska klubbarna sannolikt fått en starkare tro på det hela.

Den första kvalrundan i Europa League innehar svenskarna i princip alltid favoritskapet i, innan det ofta blir klart tuffare i de senare. Shamrock Rovers är helt enkelt ett motstånd som över 180 minuter ska värjas undan.

Anmärk väl att Sebastian Larssons debut i AIK-tröjan får vänta, i och med Sveriges VM-succé och kvartsfinalplats där. Behöver rimligtvis vilas.

Och lite närmare om Shamrock Rovers, då? De senaste åren har de inte förmått att utmana uppe i den absoluta toppen, men är allt som oftast och nosar på medaljplatserna. Spel ute i Europa har blivit till en vana, men där haft mindre stor lycka. Förra året föll de mot ett tjeckiskt motstånd och har även misslyckats med att räcka till mot norska och finska diton.

Givet underspel

AIK har Allsvenskans bästa defensiv, är oerhört svåra att få hål på – blott tio insläppta på 13 matcher – och här på bortaplan kommer man inte vilja bjuda på mycket, även om matchen ska föras och klasskillnaden tydligt märkas av

Den irländska fotbollen är för det första inte särskilt imponerande. Klubbarna håller inte klassen för att utmana på Europascenen. Så ett överdrivet stort hot mot AIK, vilka vi ändå förväntar oss en relativt defensiv approach från, ska de inte vara.

Och sedan är den extremt brittiskt influerad: kampmoment, enkelt spel och mindre glamoröst i dess helhet.

Att det kommer bli målsnålt står nästan som skrivet i sten, tänker vi – och trots nedtrycka mållinor, hittar vi värde på flera av dem.

Under 2,5 mål plockas till 1,57 gånger pengarna hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,57 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 20:05, torsdag 12/7
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.