Speltips inför Sheffield United – Sheffield Wednesday 12/1: Steel City derby!

Spelbloggare Publicerat: 10 January 2018

Rollerna är ombytta i Sheffield, men favoritskapet som Sheffield United får axla mot Sheffield Wednesday – är det inte lite väl stort? Vi tar upp ett par faktorer som kan peka på det.

Jos Luhukay har pekats ut som ny tränare för Sheffield Wednesday, som varit en brutal besvikelse under spelåret, och kraven på honom är internt oerhört stora.

– Han måste slutföra jobbet – ta oss till Premier League. Så fort som han kan,  säger klubbens ägare, Dejphon Chansiri, enligt SkySports.

Och det kommer bli en tuff uppgift, kan man enkelt slå fast – i alla fall i år. Laget är nere på sextondeplats, med hela 13 pinnar upp till playoffplatserna. Det enda man kan är att fokusera, arbeta hårt och se hur långt det räcker. En sak är säker: Sheffield Wednesday är verkligen i behov av en nystart!

Men det blir inte helt enkelt. Upp till åtta spelare riskerar att missa matchen för Wednesday. Trion Steven Fletcher, Gary Hooper samt Joost van Aken är osäkra. Bland andra Kieran Lee Sam Hutchinson är med all säkerhet out.

Grannen från Sheffield, som också varit lillebror, United, är en av årets positiva överraskningar i Championship. Som nykomlingar, från tredjedivisionen, var de länge uppe i den absoluta toppen och nosade. Nu är de, efter en sämre period, sjua – med ett försvinnande litet glapp till playoffområdet. Räcker man ända in i kaklet?

Saknade inför matchen är Ched Evans, Kieron Freeman och Paul Coutts för United. David Brooks status uppdateras närmare avspark.

Ny tränare – vitamininjektion?

Vi är väl medvetna om de bekymmer Sheffield Wednesday dras med. De är helt ur form och har därtill en välfylld skadelista, med flera framstående namn i. Finns det då kraft att ställa till med problem för United?

Det bör det ändå. Tränarbyten brukar innebära en positiv, om än kort, effekt och vitamininjektion. Nu är det dessutom en mycket kompetent tränare som kommer in och han har potentialen att få stil på detta Wednesday. Att inleda med ett derby också – här har han chansen att vinna supportrarnas hjärtan.

Det ska inte sopas under mattan med att Sheffield United varit den klart bättre parten av dessa rivaler under året – som om skillnaden på 12 pinnar inte är ett bevis på det – men, lite som väntat, har en hel del tappats. Skulle vara närmast en omöjlighet att vidarehålla den standarden som visades upp i början, ända in i slutet med det här materialet.

I Championship har United faktiskt bara vunnit en av de nio senaste matcherna. Att de då, för att vinna, står i under dubbelt betalt ser vi som missvisande.

Gästerna spelas med +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2 – till 2,02x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Sheffield Wednesday +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, fredag 12/1
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: