20 augusti 2019 Sheffield Wednesday Luton Town

Speltips inför Sheffield United – Sheffield Wednesday 9/11: Steel City derby!

Det råder derbyhysteri i Championship! Tabelltrean Sheffield United tar emot besvikelsen Sheffield Wednesday, som hoppas sätta stopp för deras mardrömssvit. Hur vi än vrider och vänder på det hela, har värdskapets favoritskap ändå tagits till överdrift.

Annons:

Championship sätter piff på fredagarna vecka in och vecka ut och nu ännu lite extra. Det vankas derby – i stålstaden, ”Steel City derby”. 20:45 är tiden för avspark och TV:n ska rattas in på TV3 Sport eller Viaplay.

Med formen totalt nere i botten är det som Sheffield Wednesday kommer hit – ett mindre bra tajmat derby. Det läcker totalt; fyra matcher efter varandra har summerats i förluster och på dessa är 12 mål insläppta. Och sist blev det en 0-4-förlust hemma mot tabelltvåan Norwich City. Vad i helskotta är det som händer?

I rask takt har Wednesday, såklart, fallit i tabellen – nu på den undre tabellhalvan, klart närmare botten än de åtråvärda playoffplatserna.

Mer att glädjas över har man i andra delar av staden, hos Sheffield United. Innan 0-1-förlusten när ett kompetent Nottingham Forest besöktes senast stod man placerade på toppen av kullen och är nu istället trea.

Det är omöjligt att inte påminnas om fjolåret, där United en bra bit in i säsongen hittades i den absoluta toppen – för att sedermera tappa och hamna på död mark. Räcker de ända in i kaklet nu?

Derbyn alltid ovissa

Att ta sida för Sheffield Wednesday, med hänsyn till formkurvorna och var de finns i tabellen kontra var Sheffield United står, kanske kan anses rentav galet – men till de uppdukade oddsen ser vi inte annat som tänkbart…

Man ska trots allt veta att Wednesday har hyfsad kapacitet och normalt ska kunna hålla hyfsat jämnt strå med lokalrivalerna. Spelare för spelare – inte alls så stora skillnader.

I derbyn som detta brukar formkurvorna innan vara av större betydelse. Matcherna är helt unika och lever alltid sina egna liv.

Gästerna spelas med +1,25 mål (asian handicap) – då får vi till och med halv vinst på spelet om de skulle förlora med uddamålet – till oddset 1,78 hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Sheffield Wednesday +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 20:45, fredag 9/11
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.