Speltips inför Shrewsbury – Blackpool 10/1: EFL Trophy i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 10 January 2018

ELF Trophy går in i sina åttondelsfinaler och här är det fullt fokus på mötet mellan Shrewsbury och Blackpool. Vårt speltips betalar över dubbla såsen.

EFL Trophy är den turneringen som spelas något i skymundan av Ligacupen, men som berör lagen lite längre ner i seriesystemet och som faktiskt erbjuder en del spänning och prestige. Det här är en fin möjlighet för många lag att knipa en titel.

Det här blir andra gången på bara några dagar som Shrewsbury figurerar på sajten. Senast var det FA-cupmötet mot West Ham, där ett formstarkt Shrewsbury lyckades gneta sig till ett omspel efter ett oavgjort resultat på hemmaplan. Visst, motivationen var inte på topp från gästerna, men visst är det en fjäder i hatten ändå?

Vad vi bär med oss från den insatsen är att Shrewsbury de facto är ett lag att räkna med. De går som tåget i League One och ser ut att vara aktuella för avancemang till Championship, samtidigt som de alltså går bra på flera cupfronter och nu har möjligheten att nå kvartsfinal i EFL Trophy. Det förutsätter vi att laget ser som en trevlig utmaning.

Blackpool har svårt för Shrewsbury

Ser vi till ligasäsongen sitter Blackpool nu i ett läge där det fortfarande finns möjlighet att nå en playoff-plats, men om det ska bli verklighet krävs en ordentlig uppryckning under våren. I skrivande stund är det sju-åtta lag före och nio poäng upp, men drömmen lever om nästa växel läggs i snart.

Därför tror vi att motivationen att lägga krutet i ligaspelet är betydligt större än att ta sig vidare här i cupen. Nu väntar dessutom ett tufft och formstarkt motstånd – på bortaplan. Därtill är Shrewsbury lite av en mardrömsmotståndare. Blackpool har nämligen sex raka förluster mot laget. Visst, två av dessa förluster kom i början av 2000-talet, men övriga har kommit från 2014 och framåt. Det är värt att notera.

Vi tror på ett formstarkt, motiverat och bevisligen starkt Shrewsbury här. Det känns som att medvinden och hemmaplansfördelen kan räcka långt.

Shrewsbury vinner (ordinarie tid) spelas till 2,20 gånger såsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Shrewsbury vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:00, onsdag 10/1

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: