17 augusti 2018 Sirius Dalkurd Speltips

Speltips inför Sirius – Dalkurd 17/8: Dubbelt upp

Ett allsvenskt bottenmöte ska utspelas på Studenternas IP. Pånyttfödda Sirius, som hoppas ta ännu ett avstamp från trion nederst, tar emot jumbon och just nu hopplösa Dalkurd – och det som klara favoriter.

Annons:

Vad är det som händer i Sirius? Som en blixt från klar himmel har de studsat upp över det allsvenska kvalstrecket – efter fyra raka vinster. Nu har till och med Elfsborg passerats och det är uppseendeväckande. Dock: bara pinnen ner till tredjejumbon Brommapojkarna och faran är intakt.

Medan Sirius fått sitt stora lyft, och även spelat underhållande fotboll!, står Dalkurd kvar och stampar mark. Helt stilla…

Nykomlingen har desperat hämtat in flera nya spelare, men inte bar det frukt direkt mot mästarna Malmö FF – en 0-1-förlust blev det på hemmaplan. Resultatet behöver man inte skämmas över och försvarsinsatsen var i stort lovande, men det var absolut närmare 0-2 än en pinne.

En spelare som ses lite som ett ess i rockärmen för Dalkurd i kampen om ett nytt kontrakt är Eero Markkanen, med ett förflutet i Real Madrid – ja, exakt! – och AIK. En anfallare som kan lämna avtryck i en klubb som denna.

Men som en motvikt till detta har fantastiske Mohamed Buya Turay lämnat. Han stod för makalösa nio mål på 13 matcher i klubben. Då har det blivit 20 allt som allt på 17 matcher.

Dubbla insatsen räcker

Lite mer tid att sammansvetsa ihop det nya materialet har Dalkurd haft sedan MFF-matchen och det kan påverka positivt, men att Turay inte finns kvar är en starkare motvikt. En av seriens bästa anfallare som försvinner med det.

Dalkurd är hopplösa för närvarande. Helt hopplösa. Fyra matcher efter varandra är förlorade. Över hela året: 12 av 17 matcher förlorade och blott nio pinnar inspelade. Superettan är nära, nära…

I slutet av förra månaden åkte också Sirius till Gavlevallen, för match mot just Dalkurd, och vann med 3-1. Nu har Uppsalalaget vunnit fyra matcher i följd; offensiven är sprudlande och flera olika spelare bidrar på den fronten.

Ser Sirius som så pass mycket bättre för närvarande att dubbla insatsen för den raka ettan är ett måstespel. Givet spelvärde – och oddset skulle kunna dippa till närmare avspark…

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% extra upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Sirius vinner, rak etta
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, fredag 17/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.