Speltips inför Skhendija – Salzburg 14/8: Hedern ska försvaras

Spelbloggare Publicerat: 14 August 2018

Det enda att rädda för makedonska Skhendija i Champions League-dubbelmötet med RB Salzburg är hedern och i viss mån bör de lyckas med det. Avslagen retur i Skopje?

Annons:

Salzburg – tre. Skhendija – noll.

Där står vi efter 90 minuters spel av detta dubbelmöte, med en 3-0-fördel till Salzburg och det betyder att spiken redan är satt i kistan. På pappret har större vändningar inträffat förut, men nu är det kombinerat med en tydlig klasskillnad; Salzburg är på en helt annan typ av nivå.

Österrikiska Salzburg är också en klubb som väntar på deras stora genombrott, när de på allvar får fäste i Europa. De har, numera, de ekonomiska musklerna som krävs och utöver det ett intressant spelarmaterial. Den inhemska fotbollen tokdomineras. De andra konkurrenterna har inte en chans i världen, som det verkar.

Skhendija spelar deras första Champions League-kval sedan 2011 och är egentligen inte mycket att hänga i granen. Den makedonska klubbfotbollen är långtifrån slagkraftig ute i Europa, men även om – när – det blir uttåg ur det här kvalspelet, får de chansen i Europa League-playoffet.

Hur de kunnat komma hit, det kan förklaras i enkla lotter. Walesiska The New Saints samt moldaviska Sheriff har skickats ut – precis som förväntat. Mot de senare nämnda var det också med mycket knappa 1-0 – siffror som kanske borde sett annorlunda ut, med tanke på hur bortamötet utvecklades.

Tre raka utan insläppt mål

Det är enorma brister, i förhållande till motståndarna, som Skhendija har och siffrorna skulle absolut kunna slå över rejält åt andra hållet – om spiken inte redan hade kommit i kistan, är tanken.

Ett typ av egenvärde finns det för Skhendija att försvara hedern i ett sammanhang som detta. Tror inte att de kommer lägga sig platt, utan försöka hålla ihop det inför hemmapubliken och sedan ta det vidare därifrån.

Samtidigt väntas RB Salzburg rotera friskt när matchandet är tätt och de helt enkelt har utrymme för det. Tar lite lättare på uppgiften? Addera också på det hela att de radat upp tre raka matcher utan insläppt mål.

Under 2,5 mål spelas till fullt acceptabla 1,92x hos Redbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Redbet – Få 2 gratisspel á 200 kronor i bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet
Spelstopp: 20:15, tisdag 14/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.