13 oktober 2018 Slovakien Tjeckien Speltips

Speltips inför Slovakien – Tjeckien 13/10: Djup rivalitet

Av geografiska och historiska skäl är mötena mellan Slovakien och Tjeckien präglade av djup rivalitet. När det dessutom handlar om två premiärförlorare står mycket på spel. Vem vinner, undrar vi?

Annons:

Ukraina var numret för stora för såväl Slovakien som Tjeckien när länderna premiärspelade och debuterade i UEFA Nations League. Gäller nu är därför kniven mot strupen. En förlust kan inte finnas på kartan…

Slovakien stod upp starkt i matchen, som spelades på bortaplan, men när motståndarna fick en straffspark som också förvaltades i den 80:e minuten fanns det inte kraft att komma tillbaka. Snöpligt med 0-1 i baken, trots en kämpainsats värd att hylla.

En ännu större käftsmäll åkte Tjeckien på. De ledde med 1-0, för att tappa och släppa in 1-2-baljan i de absoluta slutsekunderna. Eftersom matchen också spelades på hemmaplan är uppförsbacken oerhört brant.

Den insats som dock hamnat i centrum för Tjeckien var vänskapslandskampen mot Ryssland dagarna efteråt. Där fick de åka hem med svansen mellan benen – en 1-5-förlust. I och med den var också tålamodet för förbundskaptenen Karel Jarolím borta. In istället har Jaroslav Silhavy kommit.

Minusspel på Slovakien

Fyra startspelare från Tjeckiens premiär mot Ukraina har till och med lämnats utanför truppen till den här matchen och det kan delvis förklaras i förbundskaptensbytet och delvis i besvikelsen i den förra samlingen.

Med andra ord: lite ovisst är det runt Tjeckien…

Tränarbyten kan ofta innebära en positiv direkteffekt, men problem bör ändå vara att vänta mot ett Slovakien som är hemmastarkt och som kanske är att betrakta som den snäppet vassare parten?

Med såväl vänskaps- som tävlingsmatcher inräknade har Slovakien 6-1-0 i formraden. Det där krysset kom dessutom mot ett starkt Holland.

Gillar hemmaoddsen och spelar Slovakien med -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om det skulle sluta lika – till oddset 1,84 hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Slovakien -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: 15:00, lördag 13/10
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.