Speltips inför Southampton – Watford 27/1: Dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 27 January 2018

Ett suveränt klipp! Det har vi på Spelbloggare identifierat inför FA-cupmötet mellan Southampton och Watford. Har vi en favorit att lita på eller en dito i fara?

Det kom lite som en chock, även om motsättningarna funnits där, när Marco Silva fick sparken som tränare för Watford i veckan – och ersättaren är redan klar: spanjoren Javi Garcia, som är en mycket intressant tränare och vars senaste uppdrag var i ryska Rubin Kazan.

Watford är ändå uppe på den övre tabellhalvan i Premier League, som tia. Men ja, man kan vända och vrida lite hur som helst på det. Glappet till bottentrion är bara på fyra pinnar. Snacka om att vi har en nagelbitare till bottenstrid att de fram emot i det engelska finrummet…

Och det är faktiskt Southampton som har den där platsen som tredjejumbo, vilket är ett fundamentalt debacle. Spelarmaterialet ska vara alldeles för starkt för att vara inblandade i en kamp om kontraktet – men nu är de där, i just den kampen. Och situationen är pressad. Mycket pressad.

Men här handlar det alltså om FA-cupen. Lagen har hittills passerat varsitt motstånd; Southampton vann över Fulham med 1-0 och Watford med 3-0 över Bristol City. Hela 32 klubbar är kvar i kampen om titeln och det kan diskuteras hur stort fokus cupspelet faktiskt får, i förhållande till serien.

Bud på skräll

Gillar Watfords chanser här – av flera anledningar. Köper inte alls hur stort favoritskap Southampton får axla och värdet är därför lättidentifierat såhär på förhand.

Southampton är de som är mest illa ute i Premier League och när de hittas i nedflyttningsområdet – hur stor kraft är de villiga att investera här, i FA-cupen? En cup som för övrigt förlorat en stor del av dess värde de senaste åren.

De må vara i bättre form, ”The Saints”, men Watford har en ny tränare på plats och med en sådan får man inte sällan en vitamininjektion. En direkteffekt som ofta ebbar ut sinom tid. Javi Garcia vill förstås inleda äventyret i sin nya klubb med en succé. Det skulle betyda ökat förtroende redan från start.

Lagen har redan mött varandra vid två tillfällen under spelåret, båda gånger i PL, och det identiska mötet med detta vann Watford med 2-0 och det omvända slutade oavgjort, 2-2. Fördel bortalaget där…

Watford +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, fast med bättre odds – är värt att syna till – strax under dubbla insatsen. Det får vi av Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Watford +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,96 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 16:00, lördag 27/1
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: