15 november 2019 Spanien Malta Speltips

Speltips inför Spanien – Ryssland 1/7: Värdnationen får bekänna färg

Gruppspelet klarades av och pressen är nu allt mindre på värdnationen Ryssland i sommarens världsmästerskap. Inte har de väl kapaciteten att stå emot Spaniens frammarsch?

Annons:

Match efter match. Misslyckande efter misslyckande. Ryssland var rejält ifrågasatt inför det här hemmamästerskapet, men snart var tvivlarna borta: premiären mot Saudiarabien vann de med 5-0 och därefter värjdes Egypten undan med 3-1. Där och då var slutspelsplatsen klappad och klar.

Den avslutande matchen, mot Uruguay, lämnade desto bittrare eftersmak. Uruguay var helt dominanta och den matchen slutade upp i en klar 0-3-förlust.

Gruppens andraplats innebär nu att de ställs mot Spanien direkt i åttondelsfinalen och då är det få som tror att värdskapet ska förmå att fixa det här; att avancera vidare till kvartsfinalerna.

Detta trots att Spanien haft sin beskärda del av problem. Gruppspelets tre matcher renderade i blott en vinst, med 1-0 över Iran, och mot Portugal och Marocko blev det istället dubbla kryss.

Mot Marocko fick man in 2-2-målet, som också blev slutresultatet, på stopptid. Inte minst visade den matchen på att det faktiskt finns brister i det här stjärnspäckade Spanien.

Spanien ska vidare

I premiären visade Spanien verkligen framfötterna, trots att det ”bara” blev 3-3 mot Portugal. Där och då var det närmast mästartendenser utav det hela. Därefter – nedför. Varken matchen mot Iran eller Marocko lämnade positiv eftersmak.

Samtidigt tvekar vi inte en sekund på att de kvalitéer som Spanien har kan räcka hela vägen till en medaljplats och i synnerhet inte på att de ska kunna röja undan Ryssland utan större bekymmer.

Värdnationerna har alltid en stor press att avancera vidare från gruppspelen och nu har denna press följaktligen släppt en hel del på ryssarna. Nu blir det för tufft, väl?

När Ryssland ställdes mot Uruguay visades detta prov på; att de inte räcker till mot toppen, inte ens på hemmaplan. Detta fick vi även se starka tendenser på inför mästerskapet.

Anmärk också att Ryssland saknar såväl skadade Alan Dzegoev samt avstängde Igor Smolnikov.

Spanien ska vidare och det relativt bekvämt. Annat har vi svårt att se.

De spelas således med -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid uddamålsvinst – till fullt acceptabla 1,79x hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Spanien -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: 16:00, söndag 1/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.