Speltips inför Stoke – Newcastle 1/1: Kan något av lagen vinna?

Simon Pålsson Publicerat: 1 January 2018

Det är knappast någon vidare form på något av lagen inför årets första match i Premier League för både Stoke City och Newcastle United En bortaseger känns direkt främmande här.

Två lag som får ses som stora besvikelser den här säsongen gör upp på Britannia Stadium och frågan är hur förhållningssättet till årets allra första match är. Blir det en match mellan två slitna lag? Finns det motivation nog att ta kommandot i matchen? Går lagen all-in för en seger?

Med tanke på att båda har haft det tufft på sistone och har det väldigt svårt att hävda sig mot olika typer av motstånd lär den här matchen ses som en god möjlighet till en lite enklare trea. I våra ögon är det dock högst osannolikt att det är gästerna som ska kunna åka till Stoke borta och traska hem med tre poäng i en liten påse.

Trots en dålig säsong överlag och en form som lämnar en del övrigt att önska tänker vi inte underskatta Stoke som hemmaplan. Det finns kvalitéer här och det är självklart att det är Stoke som är favoriter inför matchen.

Skadorna värda att nämna

Efter att ha haft enorma problem med defensiva skador i förra mötet mot Chelsea – det märktes inte minst på resultat fem insläppta mål – ser det nu lite ljusare ut för Stoke inför måndagens match hemma mot Newcastle. Å andra sidan är det många spelare som fortfarande inte är spelklara, men Kurt Zouma återgår tilll laget. I övrigt är Erik Pieters, Jese, Glen Johnson och Ryan Shawcross osäkra till spel.

Trots det prekära skadeläget hos hemmalaget är frågan om det inte är ännu värre hos gästerna, som med sin tunna trupp inte har råd med skador på samma sätt. Tanken är väl förmodligen att stärka laget i januari månad, annars ser det väldigt ut i botten av tabellen. Aleksander Mitrovic, Robert Elliot, Florian Lejeune och Jesus Gamez kan inte spela just det här mötet. Tungt.

Vi ser framför oss ett Stoke som antingen vinner eller tar en poäng. En förlust känns osannolikt, som sagt. Oförmågan att vinna matcher kan få det att låsa sig, varpå vi spelar oavgjort (pengarna tillbaka om Stoke vinner) till 1,90 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

 

Speltips:  Oavgjort (hemmalaget inget spel)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, måndag 1/1

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: