Speltips inför Stoke – Wigan 22/8: Målspel i Championship

Simon Pålsson Publicerat: 22 August 2018

Stoke City och Wigan Athletic jagar båda sin första trepoängare för säsongen i Championship. Mötet spelas på onsdagskvällen den 22 augusti.

Annons:

Ingen rast och ingen ro. Det är som vanligt det mantra som ständigt upprepas vad gäller Championship och den här säsongen är såklart inget undantag. Med 46 omgångar att spela finns det ingen tid att spilla, inte ens så här tidigt på säsongen.

På tisdagen spelas bland annat det profilstarka mötet mellan Stoke City och Wigan Athletic, två klubbar som många nostalgiker nog gärna hade haft i Premier League den här säsongen. Båda lagen har den försiktiga ambitionen att åter ta sig dit, men just nu känns det ganska avlägset faktiskt.

Stoke City åkte ur Premier League förra säsongen och har därefter tappat en rad nyckelspelare, däribland Xherdan Shaqiri till Liverpool. Det har gjort att laget är klart svagare i år och med tre raka poängtapp i säsongsinledningen går det inte att argumentera emot det påståendet. Förlusten mot Leeds United i premiären följdes upp med kryss mot både Brentford och Preston North End. Det bådar inte särskilt gott.

Det läcker ordentligt bakåt

Ungefär lika illa har den varit för Wigan Athletic så här i säsongsinledningen, med ett kryss och två förluster efter tre matcher. Aston Villa och Nottingham Forest har visserligen stått för motståndet, vilket troligen är relativt svåra motståndare. Vad som ser lovande ut är målfabrikationen, trots allt fem mål framåt, men åtta insläppta är oroväckande.

Det finns faktiskt inga avbräck alls i Stoke City, varpå Gary Rowett nu har full matchtrupp att tillgå inför det viktiga mötet med Wigan Ahtletic. Det är en solklar fördel för hemmalaget.

Leonardo Da Silva Lopes och Kal Naismith är båda osäkra till spel för gästernas del. Detta efter att ha anslutit sent under sommarfönstret och ännu inte riktigt kunnat träna ihop sig med sina lagkamrater. Känslan är att båda kan behövas för att vända den negativa trenden.

Båda lagen läcker betänkligt bakåt och kommer få svårt att hålla nollan.

Båda lagen göra mål spelas till 1,74 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  21:00, onsdag 22/8

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.