Speltips AGF Randers 28 maj 2020

Speltips inför Sverige – Chile 24/3: Klass och tajming talar för bortalaget

Sverige laddar upp inför sommarens VM och härnäst ställs de mot Chile i en vänskapslandskamp – och tajmingen för det kunde knappast ha varit värre. Gästerna på Nationalarenan i Solna får räknas som stora och spelvärda favoriter.

ODDSBOOST: 16,00 istället för 3,10 på Sverige att vinna över Chile! Hämta erbjudandet här. 

De sydamerikanska mästarna, Chile, totalt slarvade bort deras VM-plats när de förlorade tre av de fyra sista kvalmatcherna och det har skakat om dem totalt.

Den dåvarande förbundskaptenen Pizzi kastades ut med huvudet före och det mesta pekade på att stjärnan Arturo Vidal, till vardags i Bayern München, skulle tacka för sina tjänster i landslaget och gå vidare.

Men! Nu har de också fått chansen att börja om på ny kula. Under den erfarne colombianen Reinaldo Rueda satsar Chile på nytt, tillbaka mot toppen, och omgående övertalade han Vidal att stanna kvar. Redan där är mycket vunnet.

För Sverige väntar alltså VM-spel i sommar. Detta efter en storskalp i VM-kvalet, först när de kom före Holland i gruppspelet och sedermera skickade ut Italien med 1-0 över två möten i playoffet. En storskalp av Janne Anderssons och hans mannar, som verkligen fått ihop ett slagkraftigt kollektiv.

De första hindren i mästerskapet, i gruppspelet, står Sydkorea, Tyskland och Mexiko för. Urtuffa motståndare, så det handlar verkligen för Sverige att komma in i fas och sätta detaljerna nu. Kommer krävas hundraprocentiga insatser för att ens ha chansen på slutspel.

Nytändning i Chile

Det tar alltid emot att spela emot Sverige, men med rådande förutsättningar och odds finns inte annat på kartan. Tror att Chile plockar hem det här på Friends Arena.

Tajmingen känns helt enkelt som den värsta möjliga att ställas mot Chile, samtidigt som det är att skadeskjutet svenskt landslag som kommer till spel.

Trots att Chile alltså missade VM kan man inte sopa under mattan med att det är ett lag av klass – om än en bit bakom det absoluta toppskiktet. Två av de främsta stjärnorna är Manchester Uniteds Alexis Sánchez samt Bayern Münchens Arturo Vidal. Det finns få svenskar i truppen som ens kan jämföras med dem.

Chile har extremt mycket att bevisa – och känslan runt landslaget är förhållandevis positiv nu när Rueda hämtats in på förbundskaptensposten. Nystart, helt enkelt. Känslan är därför att det handlar om lite mer än vilken vänskapsmatch som helst.

I den svenska truppen hittar vi flera betydande avbräck, bland annat på förstekeepern Robin Olsen, Albin Ekdal, Jakob Johansson och Marcus Rohdén. Därutöver är spelare som John Guidetti och Ludwig Augustinsson tveksamma kort.

Även Chile har deras förstekeeper i Claudio Bravo out, men i övrigt är störmomenten få på truppfronten.

Den raka tvåan till 2,40 gånger pengarna smakar mumma! Expekt med oddset.

  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% extra upp till 500 kr i bonus!

Speltips:

Speltips: Chile vinner, rak tvåa
Odds: 2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt (Sätt in 100, spela för 600 kronor!)
Spelstopp: 18:00, lördag 24/3
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 32%
X: 31%
2: 42%
Över 2,5 mål: 42%
Under 2,5 mål: 63%