Arena

Speltips inför Sverige – Danmark 2/6: Genrep inför VM

Ett nordiskt derby, två ärkerivaler och nationer som slipar på detaljerna inför VM 2018. Friends Arena i Solna är platsen och därifrån gör Sverige och Danmark upp. Vi ställer oss frågan: vem vinner?

Snart så… Känner ni hypen? Premiären i fotbolls-VM är bara 16 dagar borta för svensk del! Där väntar, som bekant, Sydkorea. Gruppen utgörs även av Tyskland samt Mexiko, så visst kommer det krävas en hel del för att nå slutspelet.

Även Danmark gör sig redo för mästerskapet och premiären där, var Peru väntar – ett Peru som Sverige i sin tur genrepar mot om exakt en vecka.

Danskarna har ett något mer tacksamt utgångsläge i gruppspelet, där de axlar favoritskapet att fixa andraplatsen bakom Frankrike. Normalt bör de vara siffrorna och klassen större än både nämnda Peru och Australien.

Något av ett störmoment inför såväl matchen som mästerskapet är att Sveriges John Guidetti stukat foten i veckan och han får därmed stå åt sidan här och VM-spelet är också i fara.

– Det såg ganska bra ut när vi undersökte. Vi är positiva. Det är en stukning, säger landslagsläkaren Anders Valentin, rapporterar Aftonbladet.

Även Danmark har ett frågetecken på anfallsfronten i form av Nicklas Bendtner, efter att han fått kliva av skadad för sitt Rosenborg mot Brann häromdagen.

Hemmaplansfördelen väger tungt

Under landslagssamlingen för strax över två månader sedan åkte Sverge på två käftsmälllar och uddamålsförluster mot Chile respektive Rumänien. Ska formen vara i fara?

Så långt vill vi nog inte dra det. Dissekerar man matchen mot Chile närmare var prestationen lovande och vänskapsmatcher som hamnar sådär mittemellan ska inte tas på största allvar för den delen heller. Det är nu som saker och ting ska sättas.

Danmark må kanske ha det något namnstarkare materialet, där en spelare som Christian Eriksen sticker ut, men som kollektiv står Sverige alltjämt urstarkt – det visade man i hela kvalet och inte minst i playoffet mot Italien.

Hemma på Friends Arena ska det dessutom mycket till för att ställa till det för de gulblåa hjältarna, som inte förlorade en enda av sex kvalmatcher på arenan, varav matcher mot nämnda Italien samt Frankrike vanns.

Någon ”walk in the park” kommer det förstås inte bli, men visst är det ändå hyfsat stor svensk fördel såhär på förhand? Den tanken grundas mycket i just hemma-/bortafaktorn.

Att få 1,79 gånger pengarna för att Sverige ska vinna, med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort, bäddar absolut för ett placerat spel.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: Sverige +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 19:45, lördag 2/6
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.