15 november 2019 Rumänien Sverige Speltips

Speltips inför Sverige – Peru 9/6: Inofficiell världsmästartitel i potten

En inofficiell världsmästartitel står på spel – redan inför VM 2018. Kan Sverige plocka den från Peru? Det ställer vi oss klart tveksamma till.

ANNONS:

Håller Peru på att växa fram som en outsider inför VM? De slutspurtade alldeles fantastiskt i kvalspelet, vann playoffet mot Nya Zeeland och har fortsatt visat upp en prickfri form under vänskapsmatcherna inför mästerskapet.

Sist i raden att värjas undan var Saudiarabien och innan dess Skottland, Island samt Peru. Fyra av fyra träningslandskamper vunna under 2018. Allt som allt har de inte förlorat sedan slutet av 2016, på 14 matcher. Danmark, Frankrike och Australien väntar minst sagt en tuff motståndare i gruppspelet runt hörnet.

Större frågetecken finns runt Sverige och deras status. Efter förra veckans match mot Danmark, 0-0, buades spelarna ut – hur tänkte supportrarna på plats där? – och i samlingen dessförinnan blev det två förluster – mot Rumänien respektive Chile.

– Man kanske inte ska bua ner ett lag som ska åka och spela det största man kan som fotbollsspelare, kommenterade Albin Ekdal händelsen, rapporterar Fotbollskanalen.

Att det finns slagstyrka i detta Sverige är däremot uppenbart. Kvalet summerades i en andraplats, bakom Frankrike och före bland andra Holland, för att Italien sedermera passerades i playoffet med 1-0 över 180 minuters fotboll.

På den svenska truppfronten är den stora nyheten att Emil Bergström kallats in i truppen istället för Filip Helander, som drabbats av yrsel. VM-spelet är däremot inte i fara. Osäkrare är det runt John Guidettis status.

14 förlustfria matcher

Spontant låter Peru kanske inte som den svåraste av motståndare, men att underskatta dem här – likväl som i VM – kan kosta sig dyrt. Momentum är en ofta underskattad faktor. Därutöver finns det flera fina namn hos dem och kollektivt håller de ihop det väl.

För att sätta det hela svart på vitt, blev de alltså femma i ett sydamerikanskt VM-kval där konkurrensen var stenhård. Exempelvis kom de ovanför Chile, Paraguay och Ecuador samt precis bakom Colombia och Argentina.

Inför matchen har de inofficiella världsmästarna – en helt intetsägande titel, ska nämnas – alltså inte förlorat en enda match sedan 2016. Sedan dess är 14 matcher avverkade.

Sverige har långtifrån rosat marknaden efter kvalspelet och även om dessa matcher ska tas med en nypa salt, är det klart att det har viss inverkan på det hela. Mot Danmark senast skapades alldeles för lite.

Det här känns som en helt öppen match, extra oviss eftersom den spelas i vänskapens tecken, och det klara svenska favoritskapet motsätter vi oss därför.

Slutsatsen? Peru +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen – till fina 1,76x hos Mr Green.

ANNONS:
  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel á 100 kronor/styck!!

Speltips:

Speltips: Peru +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 19:15, lördag 9/6
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.