15 november 2019 Rumänien Sverige Speltips

Speltips inför Sverige – Slovakien 16/10: Kallt vänskapsmöte

Ett förhållandevis kallt vänskapsmöte ska utspelas mellan Sverige och Slovakien i samband med den sista refrängen för denna landslagssamling. Ett speltips, oddsen och startelvorna hittar ni hos oss.

Annons:

Vänskapsmatch. Ett väntat publikfiasko. Närmast helt nya startelvor. När kändes en svensk landskamp såhär kall senast? Sverige mot Slovakien handlar det om.

Efter bortakrysset mot Ryssland ska Sverige sätta punkt för den här landslagssamlingen och det blir en match i experimentets tecken. Mer eller mindre hela startelvan väntas bytas ut och spelare som Sebastian Andersson samt Kristoffer Olsson få chansen att visa framfötterna från start.

Annars har tiden efter sommarens VM-succé varit långtifrån lyckad, där Nations League-premiären mot Turkiet – där 2-0 tappades till 2-3, på hemmaplan – sticker ut som extra illa. Matchen mot Ryssland var därför ett välkommet besked, där försvarsspelet satt alldeles utmärkt och insatsen över det hela lovar mer inför framtiden.

Slovakien är inte särskilt stjärnspäckat; på sin höjd ett mediokert landslag. Addera nu på det att de kommer från två blytunga Nations League-förluster mot rivalerna Ukraina respektive Tjeckien. Mot de senare nämnda präglade ineffektiviteten matchen i allmänhet och den andra halvleken i synnerhet.

Här väntas också Slovakien laborera om friskt i startelvan, om än eventuellt inte i samma stora skala som Sverige, och det kan öka ovissheten inför matchen. Är 1X2-marknaden således en marknad att undvika?

Målsnålt på nytt

Den väntade svenska startelvan är klart b-betonad. Försvarsuppsättningen ser undertecknad som överordnad den offensiva. Firma Sebastian Andersson/John Guidetti, som väntas utgöra anfallspar, ska inte sätta överdriven skräck i Slovakien.

Med ett – uddlöst? – Sverige som ändå ska sätta ton i matchen, föra dansen och ha den större delen av bollinnehavet är risken att det blir något krampaktigt. De yttre förutsättningarna, bland annat en publik som väntas svika, höjer knappast tempen för matchen heller.

Slovakien lyckades inte förvalta deras målchanser mot Tjeckien senast och har fått motta stor kritik. En blek insats. Lite oklart är det hur man kommer ställa upp nu, så betydelsen av den insatsen ska kanske inte överdrivas.

Ändå, visst luktar det målsnålt denna afton?

1,65 gånger pengarna är fullt acceptabelt för underspelet på 2,5-målslinan och väl värt en mindre insats, som alltid i vänskapsmatcher.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, tisdag 16/10
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.