2 februari 2020 Burnley Arsenal Speltips

Speltips inför Swansea – Arsenal 30/1: Målspel från Liberty Stadium

Tillbaka i form och med debut för ett tokintressant nyförvärv är det som Arsenal besöker Premier League-jumbon Swansea, som ändå visat klassen den senaste tiden, på Liberty Stadium. Vad öppnar detta för?

Armeniern Henrikh Mkhitaryan, som Arsenal fick in i ett rakt byte mot Alexis Sanchez med Manchester United, väntas spela sin första match i den nya tröjan här, också från start. Toppen väntas formeras med Alexandre Lacazette på spetspositionen, Mesut Özil och just Mkhitaryan strax bakom honom. Där finns det potential. Stor sådan!

Annars är Santi Cazorla fortsatt skadad för ”Gunners”. Oliver Giroud och Danny Welbeck tveksamma.

Kanske som ett direkt symptom på att den här karusellen runt Sanchez är över, har Arsenal steppat upp. Förra veckan blev de klara för Ligacupens final efter att ha vunnit över lokalrivalen Chelsea med 2-1 i returen och innan dess städades Crystal Palace med enkelhet av med fyra mål mot ett.

2018 – fem matcher: två vunna och tre oavgjorda – har varit ett stort kliv framåt för Swansea hittills, även om maskineriet inte snurrar på helt friktionsfritt. FA-cupen, 1-1 fick man borta mot Notts County senast, är mindre prioriterad och det som på allvar höjer förväntningarna på ”Svanarna” inför den här matchen är den färska 1-0-vinsten mot Liverpool i Premier League.

Kan Swansea fortsätta i liknande stil, då ska det där kontraktet kunna räddas. Tillfälligt skulle en seger i denna match betyda att de tar klivet upp från nedflyttningsområdet, till den säkra marken.

Renato Sanches, Swansea, drog upp sin gamla skada i förra veckans FA-cupen och missar därför matchen. Angel Rangel väntas kunna göra en liten comeback efter sitt skadeuppehåll.

Goda chanser för mål

Det ska nämnas att Swanseas försvarsspel var fantastiskt starkt mot Liverpool – uppoffrande och effektivt, varpå nollan, kombinerat med en del flyt, kunde hållas.

Men att Swansea skulle upprepa en sådan bedrift – mot ett formstarkt och offensivt vasst Arsenal? Det skulle förvåna oss enormt. Dessutom får bortalaget en vitamininjektion i Henrikh Mhkitaryan. Han har all potential att blomstra i sin nya miljö och är ett erkänt vasst vapen offensivt.

Tonen ska trots allt Arsenal sätta, och då brukar det bli öppna, chans- och målrika matcher. Försvarsspelet kan under perioder i matcherna se lojt ut – något man blivit hårt straffade för. Åtta av deras nio senaste matcher har innehållit mål åt båda håll. Vid upprepande tillfällen har de, såväl som motståndarna, stått för minst två vardera.

Gissar helt enkelt att det kommer finnas stora ytor för Swansea att operera på här, medan Arsenal sköljer fram i anfallsvåg efter anfallsvåg. Målrikt – med målen fördelade åt båda håll?

Båda lagen gör mål är värt att köpa till 1,91 gånger degen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 30/1
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 14%
X: 22%
2: 65%
Över 2,5 mål: 58%
Under 2,5 mål: 46%