Speltips inför Swansea – Liverpool 22/1: Hörnor på menyn i veckans enda PL-match

Spelbloggare Publicerat: 22 January 2018

Hörnorna satsas på när Premier Leagues tabelljumbo Swansea City hoppas kunna fälla krokben för seriens formstarkaste lag i form av fjärdeplacerade Liverpool på Liberty Stadium. Lyckas de passera deras lina eller ej?

Botten möter toppen! Betydelsefulla pinnar ska fördelas i endera eller bådadera delar av tabellen.

Gästande Liverpool måste just nu räknas som Premier Leagues formstarkaste lag, när de vunnit fem raka matcher och inte förlorat på 18. Det största av styrkebesked lämnades när de – i vad flera menar var årets Premier League-match – vann med 4-3 över serieledande och dessförinnan obesegrade Manchester City.

Det är med andra ord en tuff, tuff uppgift som jumbon Swansea står inför. Kommer krävas en storartad insats för att i första hand undvika förlora och i andra hand att kamma hem hela potten.

Sedan Carlos Carvalhal plockades in som tränare för Swansea i december månad, har de fått ett litet lyft – utan att det för den delen snurrar på bekymmersfritt. Efter den förnedrande 0-5-förlusten mot just Liverpool har de 2-2-1 i formraden, varav två av matcherna spelats i FA-cupen. Sist, med en b-betonad startelva, värjdes Wolverhampton undan med 2-1.

Vad som skulle kunna tala för Swansea och ett skrällbud är Liverpools välfyllda lista av spelare som riskerar missa matchen, bestående av – Dejan Lovren, Alberto Moreno, Daniel Sturridge, Virgil van Dijk, Ragnar Klavan och Mohamed Salad. Saknas med säkerhet gör Jordan Henderson, Nathaniel Clyne samt Adam Bogdan. Vilken lista, va?

Men inte heller ”Svanarna” är utan problem. Trion bestående av Renato Sanches, Tammy Abraham och Mike van der Hoom är osäkra. Angel Rangel borta.

Löser hörnlinan

Gästerna ska och kommer styra tempot i matchen, ha den stora delen av bollinnehav. Men också Swansea är ett lag som föredrar att hålla boll och kommer säkert få sina kortare perioder där de får göra just det.

Med förhöjt självförtroende och bättrad form kan vi säkert få se Swansea försöka sticka upp en del, mot ett försvar som är erkänt sårbart.

Det får oss att lockas av hörnorna till Swanseas favör, där deras lina är på 3,5 – en lina som de passerat i de tre senaste PL-matcherna, däribland när sex hörnsparkar skapades mot Tottenham.

Liverpools motståndare har i snitt skapat exakt 3,5 hörnor i snitt per bortamatch medan Swansea skapat 5,5 hemma under året.

Vi väntar oss en match med fart och fläkt, där Swansea också skapar en del, men de också har stor risk att hamna i uppförsbacke, och därmed lockar överspelet på deras hörnlina till de 1,80x som Bwin presenterar.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Swansea över 3,5 hörnor
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kronor bonus!)
Spelstopp: 21:00, måndag 22/1
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: