4 augusti 2018 Swansea Sheffield United speltips Championship

Speltips inför Swansea – Sheffield Wednesday 27/2: Omspel i FA-cupen

Omspelen i FA-cupens femte runda ska avverkas under veckan. Först ut är Swansea City och Sheffield Wednesday, nu på Liberty Stadium. Vi ställer in oss på en klart mer öppen match kontra den första.

Sheffield Wednesday – Swansea: 0-0.

Mållöst slutade det alltså i det första mötet och jargongen lät likadan från båda håll efter matchen – att en returmatch rentav ställer till det. En oönskad match, helt enkelt.

Man kan verkligen förstå varför känslan varit som sådan från Swanseas håll. De sitter – ursäkta språket – i skiten i Premier League, som tredjejumbo och därmed på en av de platserna som leder ner till Championship.

Trots att situationen är som den är, har Swansea presterat väl i FA-cupen – på hemmaplan. Alla tre bortamöten, som varit de inledande, har lett till omspel och därefter har Wolverhampton värjts undan med 2-1 och Notts County med 8-1.

Sheffield Wednesday är en stor besvikelse i årets Championship och som, på förhand, topptippade hittas på de tabellens undre halva – om än med en bra bit ner till den absoluta botten. Ingen större stress, men en sak är säker: resultat krävs. Laget ska lyfta! Det är inte överdrivna ambitioner för ett lag med det här spelarmaterialet.

BLGM – ett vettigt spel

Rotation – åt båda håll. Det väntar. Men varken Swansea eller Wednesday kommer kasta in handduken och ställa ut förhållandevis solida startelvor, liksom i det första mötet.

En skillnad från match ett, till detta omspel, tror vi är hur matchen utvecklas. FA-cupens hemmamatcher har Swansea varit, med stor lycka, extremt framåtlutade i och nu stärks de av att ha ett suveränt formfacit på hemmaplan: fem raka vinster, varav två av dessa kommit mot Arsenal respektive Liverpool.

Men försvarsspelet är ett orosmoln, inte minst efter 1-4-förlusten när Brighton besöktes senast. Totalt öppna dörrar! Under all kritik.

Sheffield Wednesday har också läckt i försvarsspelet de senaste veckorna – sex insläppta på två matcher, vilka båda förlorats – men målet har de åtminstone kunnat hitta.

Med ett Swansea som kan tänkas vara lite smådesperata för att sätta in spiken i kistan, kliva på framåt, tänker vi att det kommer dyka upp ytor även åt andra hållet. Den här matchen ska bara städas av.

Båda lagen gör mål känns därför som ett vettigt spel till 2,10 gånger pengarna hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – €5 helt gratis + 1 000 kronor välkomstbonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (€5 helt gratis + 1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:05, tisdag 27/2
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 56%
X: 28%
2: 19%
Över 2,5 mål: 45%
Under 2,5 mål: 57%