Speltips inför Sydkorea – Bolivia 7/6: Fokus på svensk VM-motståndare

Spelbloggare Publicerat: 7 June 2018

När Bolivia inte spelar på hemmaplan sviker de allt som oftast och så kan mycket väl bli fallet på nytt när de ställs mot Sydkorea under den tidiga torsdagseftermiddagen.

Här är det förstås, ur svensk synvinkel, Sydkoreas insats som är av intresse. Först och främst ska de, till skillnad från Bolivia, spela i VM och det handlar även om en av Sveriges gruppspelsmotståndare, till och med premiärmotståndare.

Det har blandats en hel del av Sydkorea hittills, i prestationer och resultat. Den här samlingen inleddes med en 2-0-vinst över Honduras och nu senast en 1-3-förlust när Bosnien kom på besök – ett resultat som innebar att vårt skrällspel prickade in utan att ens behöva svettas för det.

När Bolivia spelar på Estadio Hernando Siles – en arena över 3 000 meter ovanför havet – är de en fruktad motståndare, men borta är de oerhört sårbara. Det är bara att se på det sydamerikanska VM-kvalet, där de hade plusstatistik hemma och nio förluster av nio möjliga borta.

Något mästerskapsspel blev det därför inte för Bolivia, som nu försöker få till en nystart och hämtat in venezuelanen César Farías på förbundskaptensposten. Kan han få dem på rätt köl – stärka deras aktier i världsfotbollen? Det återstår att se. Klart är i alla fall att det i stora svängar saknas spetskvalitéer i laget.

Urusla borta

Luras inte av att Sydkorea står som värdar för matchen – matchen spelas på neutral plan, i Österrike.

Ändå kan man inte se det som annat än en klar fördel för Sydkorea, i och med att Bolivia inte spelar hemma. Borta är de, milt uttryckt, helt katastrofala och det visar de nio bortaförlusterna, av nio möjliga, i kvalet på. Målskillnaden i dessa matcher var hemska 4-26.

Dessutom har Sydkorea ett klart spetsigare material, med en del klasspelare i världsmått mätt, och de har ett mästerskap att sätta detaljerna inför. Gäller att få pusselbitarna på plats och en bättre insats än den mot Bosnien skulle stärka dem inför premiären.

Har svårt att se annat än att Sydkorea vinner här och spelar dem med -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – till oddset 1,62 hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Sydkorea -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,62 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (200% upp till 1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 14:10, torsdag 7/6
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.