23 februari 2019 Burnley Tottenham Speltips

Speltips inför Tottenham – Everton 13/1: Hörnspelet testas

Statistiken må inte vara övertygande och Everton väntas ställa upp försvarsbussen på Wembley Stadium, där Tottenham väntar. Trots det lockar ett visst typ av överspel, från en specialmarknad, på ”The Toffees”.

Sam Allardyce kan inte annat än att hyllas för vad han åstadkommit under sin korta tid som tränare i Everton – hur de lyft och numera även parkerar på den övre tabellhalvan i Premier League, från att ha varit nere och tampats i bottenträsket.

Men kanske håller Everton på att falla tillbaka i gamla mönster? Tre raka förluster kommer de till spel med, samt med fem matcher utan vinst, och framåt i banan har udden trubbats av totalt. Prestationen mot Liverpool i FA-cupen, för strax över en vecka sedan, var ett fall framåt när man var nära att få till omspel hemma, men till slut föll med 1-2.

I kvällens värdskap – matchen har avspark 18:30 och visas på Viasat Premium eller Viaplay – är formen mycket fin. Bortsett från den lilla plumpen i derbyt mot West Ham, på hemmaplan, har det blivit uteslutande vinster sedan mitten av december och förlusten mot serieledande Manchester City. Sist i raden att värjas undan: AFC Wimbledon med stabila 3-0 i cupen.

Situationen är, detta till trots, vidare prekär för ”Spurs”. Detta när man har en trea upp till Champions League-området och tabellfyran Liverpool. Största betydelse att inte tappa i matcher som denna.

Tillbaka i speldugligt skick för Tottenham är Victor Wanyama. Kvar på skadelistan är Toby Alderweireld och Danny Rose. Oklara besked runt Harry Winks. Gästerna riskerar att sakna hela kvintetten bestående av Ramiro Funes Mori, Seamus Coleman, Leighton Baines, Maarten Stekelenburg samt Michael Keane.

En som kan debutera i Everton är nyförvärvet, turken Cenk Tosun. Kanske den klassanfallare man varit i behov av? Tvåfotad och med näsa för målet.

Bortahörnorna lockar

Känslan är att Everton kan förmå att hålla det här relativt tajt, även om det inte skulle räcka till poäng. Försvarsspelet sitter väl och de blir sällan, numera, helt uppsnurrade – som det var innan Sam Allardyces tid.

Försvarsspelet kommer vara främsta prioritet för Everton, såklart, men vi är inte främmande till att de kommer få komma upp en del i banan. Mot ett framåtlutat Tottenham kommer ytor finnas att operera på. Nu är man dessutom förstärkta framåt. Oklart om det blir en startplats för Cenk Tosun dock.

Gästernas hörnsnitt på bortaplan är på blott 2,7 framåt. Det är ändå statistik som vi känner oss säkra på kommer vara stärkt till när spelåret ska summeras och ser vi på bortamötet mot rivalen Liverpool senast, i FA-cupen, skapades tre hörnsparkar.

Tottenham släpper till i snitt 4,4 hörnor när spelar hemma på Wembley Stadium.

Minst tre bortahörnor ska vi väl få se? Oddset 1,63 för det är köpbart. Unibet är platsen.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Everton över 2,5 hörnor
Odds: 1,63 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 18:30, lördag 13/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 0%
X: 0%
2: 0%
Över 2,5 mål: 0%
Under 2,5 mål: 0%