31 augusti 2018 Trelleborg IFK Norrköping Speltips

Speltips inför Trelleborg – IFK Norrköping 31/8: Fredagsunderhållning från Allsvenskan

Sex raka förluster, en pinne på de nio senaste matcherna och en jumboplats. Trelleborgs FF:s chanser i mötet med tabelltrean IFK Norrköping på Vångavallen borde ses som försvinnande små.

Annons:

Hur ska Trelleborg kunna vända på det här? Med sex förluster uppradade, nio utan vinst och allt som allt 12 inkasserade poäng på 19 matcher är de placerade på sistaplatsen i Allsvenskan. Upp till kvalplatsen har de fyra pinnhål och till säker mark fem. Ganska mycket i en bottenstrid, trots allt.

Men visst, helt kört är racet inte. 11 matcher återstår innan serien ska summeras och tidigare under året har TFF haft ett par bättre perioder som ändå visar att det kan finnas lite mer att krama ur dem.

I ett – desperat? – försök att vända på det hela har Tom Prahl hämtats in som bollplank för huvudtränaren Patrick Winqvist. Kan det skörda frukt?

IFK Norrköping, då – hur står det till där? Relativt bra, får ändå understrykas. Fastän insatsen i kamratmötet mot Blåvitt förra veckan var lite sisådär, lyckades de vända 0-1 till en 2-1-vinst på stopptid i den andra halvleken. Det stärker dem och deras aktier i den allsvenska toppstriden.

Titeln ser dock ut att vara milakliv borta, i takt med att AIK och Hammarby vägrar att tappa; bara vinner, vinner och vinner. Först och främst är det en Europaplats som ska säkras, vilken för närvarande has i fickan via den tredjeplats som parkeras på. Framförallt Malmö FF och Östersund ska hållas på avstånd.

Sex raka förluster

Det finns inte mycket positivt att lyfta fram i Trelleborg, deras spel eller resultat. Den klara 0-2-förlusten senast när AIK besöktes på Friends Arena var det sjätte raka nederlaget i Allsvenskan och under samma period har även Svenska Cupen-kvalmatchen mot Hässleholms IF, Division 2, förlorats.

Så – vad skulle TFF kunna ha att sätta emot här, mot ett starkt Norrköping? Extremt lite, vill vi påstå.

Gästerna står stärkta av två raka uddamålsvinster – över Elfsborg samt Blåvitt – och nu väntar ett, på pappret, klart enklare motstånd och att tappa poäng i en match som denna, i den här kritiska perioden, finns inte på världskartan om det ska bli Europaspel kommande upplaga.

Något försvagade står förvisso IFK med den viktiga mittfältspjäsen Simon Thern avstängd, men trots det borde skillnaderna – baserat på klass och form – vara så pass stora att hela potten spelas hem.

IFK Norrköping spelas med -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – till fullt acceptabla 1,72x hos Mr Green.

Annons:
  Rygga spelet hos Mr Green – Få 100% vinstboost upp till 5 000 kronor i bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 19:00, fredag 31/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.